NIKODIJEVIĆ SAZVAO: Sednica Skupštine grada u četvrtak
Foto: Marina Lopičić

Odbornici pozvani

NIKODIJEVIĆ SAZVAO: Sednica Skupštine grada u četvrtak

Beograd -
Na sednici koju je sazvao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, naći će se nekoliko predloga planova generalne i detaljne regulacije, kao i predlozi planova detaljne regulacije sanitarne deponije "Vinča" i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i privodne infrastrukture u Mladenovcu

BEOGRAD - Beogradski parlament razmatraće u četvrtak, 2. aprila, izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu, kao i više planova generalne regulacije kojima će se stvoriti preduslovi za gašenje više lokalnih individualnih kotlarnica na teritoriji grada, najavila je danas Gradska uprava.

Na sednici koju je sazvao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, naći će se nekoliko predloga planova generalne i detaljne regulacije, kao i predlozi planova detaljne regulacije sanitarne deponije "Vinča" i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i privodne infrastrukture u Mladenovcu.

Odbornici će razmatrati i predlog o podizanju spomenika najmlađem vojniku Prvog svetskog rata Momčilu Gavriću i o podizanju biste slikara Pavla Nikitovića Nike.

Na sednici će biti reč i o obrazovanju nadležnih odbora za podizanje spomenika i biste.Na dnevnom redu je i Izveštaj o realizaciji Programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za 2014. godinu, kao i izmene Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.Kako je najavljeno, na sednici će biti reči i o ovogodišnjem planu rada Gradskog štaba za vanredne situacije, a odbornici treba da razmatraju i rebalanse jednog broja javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad.

Odbornici će raspravljati o radu Gradskog pravobranilaštva za prošlu godinu, kao i imenovanju zamenika gradskog pravobranioca.Pred odbornicima će se naći i predlozi odluka o promeni osnivačkih akata "Zelenila Beograd" i "Ade Ciganlije", kao i izmene statuta "Sava centra" i "Parking servisa".

Po skraćenom postupku će biti se razmatrati predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad.

Odbornici će razmatrati i Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju clana Komisije za dodelu nagrade Grada za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju Beograda, kao i Predlog rešenja o razrešenju člana i određivanju dva člana skupštine gradskog Zavoda za izgradnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja