Uvođenje bezbednosne signalizacije u zoni osnovnih škola
Foto: Beoinfo

Bezbednosna signalizacija

Uvođenje bezbednosne signalizacije u zoni osnovnih škola

Beograd -
U toku je postavljanje ove signalizacije u zoni Osnovne škole „Ratko Mitrović” na Novom Beogradu

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće „Parking servis”, u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”, nastavlja uvođenje bezbednosne signalizacije u zoni osnovnih škola u Beogradu.

U toku je postavljanje ove signalizacije u zoni Osnovne škole „Ratko Mitrović” na Novom Beogradu.

Do sada je postavljena horizontalna signalizacija. Jasno su obeleženi pešački prelazi i naglašeni svetloodbojnim markerima, takozvanim „mačjim očima”.

Postavljena su četiri „ležeća policajca”, kao i prateća vertikalna signalizacija. Na kolovozu su izvedeni natpisi „Škola”, koji upozoravaju vozače da su u blizini đaci i da je ograničenje brzine kretanja 30 kilometara na čas.

U toku je montaža znakova „Deca na putu”, koji dodatno naglašavaju i upozoravaju da se u blizini nalaze pešački prelazi i zona škole.

Do kraja nedelje planiran je početak montaže zaštitne školske ograde sa reflektujućim trakama na stubićima i sa porukom „Đaci vas mole, usporite pored škole”, kako bi se uspostavila kontrola pristupa pešačkom prelazu i kako bi se vozačima skrenula pažnja da je u neposrednoj blizini škola.

Ugradnja fiksnih saobraćajnih stubića u zoni pešačkih prelaza planirana je posle praznika i time se završavaju svi planirani radovi na uređenju bezbednosti dece u zoni Osnovne škole „Ratko Mitrović” na Novom Beogradu.

Generalni direktor JKP „Parking servis” Boban Kovačević istakao je da će u okolini još dvadeset škola u Beogradu do kraja školske godine biti postavljena bezbednosna signalizacija.

„Parking servis” je 2007. godine pokrenuo akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole” kako bi se poboljšala bezbednost dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track