SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Imenovani direktori Infostana, Gradskog stambenog i Beogradske tvrđave
Foto: Zorana Jevtić

Odbornici izglasali

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Imenovani direktori Infostana, Gradskog stambenog i Beogradske tvrđave

Beograd -
Za direktora JKP Infostan imenovan je Veselin Maković, dok će budući direktor Gradskog stambenog biti Nikola Kovačević, dosadašnji v.d. direktor Beogradske tvrđave. Direktor Beogradske tvrđave u naredne četiri godine biće Petar Andrijašević

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada imenovali su danas direktore tri javna preduzeća - Infostana, Gradskog stambenog i Beogradske tvrđave, a odbornik DS Zoran Alimpić kritikovao je način imnovanja direktora, tvrdeći da su konkursi namešteni.

Za direktora JKP Infostan, na period od četiri godine, imenovan je Veselin Maković, dok će budući direktor Gradskog stambenog biti Nikola Kovačević, dosadašnji v.d. direktor Beogradske tvrđave.Direktor Beogradske tvrđave u naredne četiri godine biće Petar Andrijašević, na čije je imenovanje odbornica Nove stranke Aleksandra Hristić imala primedbe, ukazujući da je drugoplasirani na konkursu Danilo Nikolić imao bolje reference, a ipak nije izabran.

"Izabrali ste čoveka koji je završio Megatrend, umesto diplomiranog građevinsog inženjera Nikolića", rekla je Hristić.

Alimpić je kritikovao način na koji su direktori izabrani, podsećajući da je ovo treći put da su raspisani konkursi za ta tri preduzeća.On tvrdi da su konkursi namešteni i politički motivisani i da se ponavljaju dok "vršioci dužnosti direktora ne budu konačno izabrani".

"Raspisan je i konkurs za direktora Hipodroma, ali je na tom konkursu vršilac dužnosti direktora bio tek četvrti. Po zakonu, direktor se bira između prva tri kandidata, pa će taj konkurs četvri put biti ponovljen", rekao je Alimpić.

Direktori su imenovani na period od četiri godine, a odluka o imenovanju stupa na snagu osmog dana od objavjivanja u Službenom glasniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track