Đilas: Građani Resnika nisu rasisti

Đilas: Građani Resnika nisu rasisti

Beograd -
Gradonačelnik Beograda istakao da je siguran da će sugrađani Romi biti prihvaćeni kao dobre komšije, a da od njih očekuje da poštuju red i pravila koja u Beogradu važe za sve

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da se iskreno raduje postignutom dogovoru sa građanima Resnika, koji pokazuje da građani tog dela Beograda nisu rasisti i da je neprimereno ponašanje bilo ponašanje huligana, a ne pravih Resničana.

Đilas je istakao da je siguran da će sugrađani Romi biti prihvaćeni kao dobre komšije, a da od njih očekuje da poštuju red i pravila koja u Beogradu važe za sve.

"Zajednička radna grupa koju će formirati grad i predstavnici građana omogućiće da, radeći zajedno, rešimo najurgentnije probleme i poboljšamo uslove života svih građana Resnika, pre svega onih najmlađih", kazao je gradonačelnik.

Đilas i predstavnici grupe nezadovoljnih građana Resnika su u petak postigli dogovor o doseljavanju Roma iseljenih iz neformalnog naselja kod Belvila, na Novom Beogradu.

U Resnik će biti doseljeno 20 romskih porodica, kako je bilo i planirano, od toga 10 u novoformirano naselje, a 10 u staro, već postojeće romsko naselje, objašnjeno je u gradskoj upravi.

Romi će u novoformiranom naselju biti smešteni u specijalne kontejnere, dok će druga polovina porodica biti smeštena u već postojeće romsko naselje, gde su mesta za njih obezbeđena jer su se pojedinci iz tog naselja odselili ili dobili stanove.

Na istom sastanku je dogovoreno i formiranje zajedničkog tela sastavljenog od predstavnika grada i nezadovoljnih građana Resnika koje će imati zadatak da prati realizaciju dogovorenog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track