HAN U OBRENOVCU: Suze su mi pošle kad sam se setio kako smo čamcem...
Foto: Dragan Stanković

Komesar EU iznenađen koliko se izgradilo

HAN U OBRENOVCU: Suze su mi pošle kad sam se setio kako smo čamcem...

Beograd -
Evropski zvaničnik posetio je Poljoprivredno-hemijsku školu i u prisustvu ministra Verbića i gradonačelnika malog otvorio takmičenje u košarci i odbojci

OBRENOVAC - Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han posetio je danas obrenovačku Poljoprivredno-hemijsku školu, koja je rekonstruisana sredstvima EU i otvorio sportsko takmičenje u odbojci i košarci zajedno sa ministrom prosvete i gradonačelnikom Beograda, Srđanom Verbićem i Sinišom Malim.

Ceremoniji su prisustvovali direktor vladine Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagojević, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković i drugi.Pre početka utakmice održan je svečani defile učenika, a start je označio komesar Han podbacivanjem lopte.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković
Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Pre početka utakmice učenicima se obratio evropski komesar koji je rekao da nije očekivao da će nakon onoga što je prošlog maja video u Obrenovcu sada videti grad koji cveta. "Priznajem da su mi krenule suze kad sam se setio kako smo prošle godine pošli čamcem u obilazak poplavljenog Obrenovca, a sada vidim šta je sve moguće postići kad se zajednički radi za bolju budućnost", rekao je Han, koji je primetivši da su podloga za igru i dresovi u plavoj i žutoj boji, prokomentarisao da to govori o privrženosti Srbije EU.

Inače, košarkaška utakmica se igra između timova osnovnih škola iz Velike Plane i Valjeva.Delegacija EU u Srbiji svake godine u maju obeležava raznim manifestacijama Dan Evrope, a ove godine je odlučila da to upotpuni košarkaškim i odbojkaškim turnirima koji će od 7. do 9. maja biti odigrani u Obrenovcu, u dve osnovne škole i u Poljoprivredno-hemijskoj školi.Takmičari su sportisti iz osnovnih škola sa područja pogođenih poplavama i to iz gradova i opština koji su bili obuhvaćeni intervencijom EU na sanaciji posledica poplava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track