(FOTO) UŽIVANCIJA NA SAVI I DUNAVU: Vesić i Stefanović na krstarenju sa decom iz Hrvatske
Foto: Beoinfo

Ministar i gradski menadžer se družili sa klincima

(FOTO) UŽIVANCIJA NA SAVI I DUNAVU: Vesić i Stefanović na krstarenju sa decom iz Hrvatske

Beograd -
Želimo da vide kako se u Beogradu živi, kako Beograd napreduje, šta to novo gradimo, ali i da od njih čujemo kako oni žive i šta je to lepo u gradovima iz kojih dolaze. MUP pripremiti kampove u kojima ćemo deci prikazati i sportske veštine, policijske veštine, policijski orkestar, vodiče pasa, ronilačku jedinicu, kazao je Stefanović
1 / 6 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović i gradski menadžer Goran Vesić danas su grupu srpske dece iz Republike Hrvatske poveli na panoramsko krstarenje Dunavom i Savom brodom „Zlatno srce”. Deca iz Republike Hrvatske u poseti su Beogradu u organizaciji Mitropolije zagrebačko-ljubljanske i Grada Beograda.

Stefanović je naglasio da Srbija hoće da brine o svom narodu i van granica naše zemlje, kao i da deci uz zabavu, druženje i program koji je njima prilagođen omogući da upoznaju Beograd.

"Želimo da vide kako se u Beogradu živi, kako Beograd napreduje, šta to novo gradimo, ali i da od njih čujemo kako oni žive i šta je to lepo u gradovima iz kojih dolaze. Ministarstvo unutrašnjih poslova će u saradnji sa Gradom Beogradom pripremiti kampove u kojima ćemo deci prikazati i sportske veštine, policijske veštine, policijski orkestar, vodiče pasa, ronilačku jedinicu", kazao je Stefanović.

Ministar je zahvalio Gradu Beogradu i Turističkoj organizaciji Beograda na dobroj organizaciji ovih programa za decu i dodao da je zadatak da sledeće godine bude više sadržaja, ali i dece koja će u njima učestvovati.

Vesić je rekao da će sledeće godine biti organizovan program u kome će najmanje 1.000 srpske dece iz bivših jugoslovenskih republika, a možda i iz Mađarske, Rumunije i Albanije, doći u Beograd i upoznati glavni grad svoje matične države.

"Način na koji su ministri Vlade Republike Srbije prihvatili da učestvuju u ovom zajedničkom programu pokazuje da on ima budućnost. Nadamo se da se ovaj pilot- projekat pokazao uspešnim i da ćemo naredne godine kreirati program koji će se širiti i razvijati, a možda i postati model za komunikaciju sa decom iz dijaspore. U dogovoru sa vladikom Porfirijem, mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim vladikom Jovanom, kao i predsednikom Koalicije udruženja izbeglica Miodragom Lintom, posetićemo našu mitropoliju u Hrvatskoj, razgovarati sa načelnicima opština u kojima je većinsko srpsko stanovništvo. Grad Beograd će pokušati da pomogne razvoj tih opština, da uspostavimo saradnju, ojačamo vezu i tako doprinesemo razvoju dobrih odnosa Srbije i Hrvatske", istakao je Vesić.

Događaju su prisustvovali i zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović, članica Gradskog veća Tanja Popović, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i sekretar Skupštine grada Sonja Podunavac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track