SAJAM PRIVREDE U CELJU: Slovenački premijer Cerar posetio štand Beograda
Foto: Beoinfo

Nastup JKP Parking servisa

SAJAM PRIVREDE U CELJU: Slovenački premijer Cerar posetio štand Beograda

Beograd -
Gradski menadžer Goran Vesić se zahvalio premijeru Slovenije što je posetio beogradski štand. On ga je upoznao sa softverom beogradskog Parking servisa” za naplatu parkinga koji je među najnaprednijima u Evropi, a o čijoj kupovini se pregovara sa nekoliko gradova iz Slovenije i Austrije

CELJE - Premijer Republike Slovenije Miro Cerar posetio je danas štand Grada Beograda na 48. sajmu privrede u Celju i tom prilikom razgovarao sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem.

Poseti premijera Slovenije našem štandu prisustvovali su Andrija Čupković, direktor „Parking servisa” i Milivoje Miletić, predsednik Privredne komore Beograda.

Goran Vesić se zahvalio premijeru Slovenije što je posetio beogradski štand. On ga je upoznao sa softverom beogradskog „Parking servisa” za naplatu parkinga koji je „među najnaprednijima u Evropi”, a o čijoj kupovini se pregovara sa nekoliko gradova iz Slovenije i Austrije.

On je rekao premijeru Ceraru da je Beograd prvi put prisutan na ovom sajmu i da je Privredna komora Beograda organizovala dolazak trideset privrednika iz Srbije.

– Dolazak beogradskih privrednika je Sloveniju je prava prilika da se započne saradnja sa slovenačkim privrednicima – rekao je Vesić.

Gradski menadžer je upoznao premijera Slovenije i sa Beogradskim vodičem za investitore i velikim investicijama koje će se dogoditi narednih godina u Beogradu.

– Slovenija je već investirala oko milijardu evra u Srbiju i ulagala je i kada Srbija u prošlosti nije imala mnogo investitora. Danas, kada je Srbija možda najinteresantnija zemlja Evrope za investicije, kada počinje projekat „Beograd na vodi” i kada imamo investicije iz Evropske unije, Kine, Rusije i arapskih zemalja pozivam vas da nastavite sa ulaganjem – rekao je Vesić.

Slovenački premijer Miro Cerar je rekao da mu je veoma drago da je Beograd prisutan na sajmu u Celju i da je veoma zadovoljan saradnjom Slovenije i Srbije.

– Upravo se upoznajem sa radom srpskog softera. Zadovoljan sam što se promoviše na našem sajmu, i to je još jedan dokaz dobre saradnje srpskih i slovenačkih privrednika. Mislim da to treba razvijati i očuvati taj poslovni duh. Ovom prilikom želim uspešan rad srpskoj delegaciji – rekao je Miro Cerar.

Andrija Čupković se zahvalio slovenačkom premijeru na ukazanoj časti što je posetio štand Grada Beograda i JKP „Parking servisa”.

–Nadam se da će beogradski sistem za naplatu parkinga zaživeti u mnogim gradovima Slovenije i Austrije. Ovaj sistem je proizvod naše pameti i pokazuje šta možemo da ponudimo Evropi, rekao je Čupković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja