RASPRAVA O KREDITNOM REJTINGU BEOGRADA: Počela sednica Skupštine grada
Foto: Marina Lopičić

Odbornici odlučuju

RASPRAVA O KREDITNOM REJTINGU BEOGRADA: Počela sednica Skupštine grada

Beograd -
Na dnevnom redu sednice, zaduženja Beograda dostižu najviši nivo u 2016. godini, ali postoji mogućnost da se putem izdavanja municipalnih obveznica deo kredita grada refinansira, što ne predstavlja novo zaduživanje

BEOGRAD - Odbornici Skupštine Beograda počeli su danas sednicu na kojoj će raspravljati o potrebi dobijanja kreditnog rejtinga za grad u iznosu od tri miliona dinara, ali bez novog zaduživanja.

Kako je navedeno na dnevnom redu sednice, zaduženja Beograda dostižu najviši nivo u 2016. godini, ali postoji mogućnost da se putem izdavanja municipalnih obveznica deo kredita grada refinansira, što ne predstavlja novo zaduživanje.

Procena kreditnog rejtinga neophodna je za izlazak grada na finansijsko tržište, kao i za buduće investicione projekte, zbog čega grad planira u narednom periodu angažovanje agencije radi dobijanja tog rejtinga.

Na dnevnom redu je i imenovanje direktora domova zdravlja, Dečijeg kulturnog centra i privrednog društva Slobodna zona. Odbornici će raspravljati i o planu detaljne regulacije tunelske veze Savske i Dunavske padine, gradskih opština Stari grad i Savski venac, Kosančićevog venca, kao i o određivanju naziva ulica u opštinama Čukarica, Voždovac, Barajevo, Palilula i Zemun.

- Planom regulacije predviđeno je da se postojeći saobraćaj rastereti, kao i da se novim projektima, a posebno projektom Beograd na vodi može očekivati povećanje atraktivnosti priobalnog područja reka Save i Dunava - navedeno je u odluci o izradi tog plana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track