NA ZAHTEV OBRENOVČANA: Produžena linija 914, saobraća Tamnavskom i Belopoljskom ulicom
Foto: Dragana Udovicic

Startovala 1.oktobra

NA ZAHTEV OBRENOVČANA: Produžena linija 914, saobraća Tamnavskom i Belopoljskom ulicom

Beograd -
Produženje linije važno je za dalji razvoj ulične mreže i kvalitetniji raspored saobraćaja u Obrenovcu. Ovo je urađeno na insistiranje građana Obrenovca i same opštine. U toku dana ima osam polazaka, a ima i noćnog prevoza

BEOGRAD - Promotivnom vožnjom u Obrenovcu danas je predstavljena nova trasa Lastine linije 914, koja je počev od 1. oktobra produžena i sada saobraća ulicama Tamnavskom i Belopoljskom.

Događaju su prisustvovali Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine Beograda, i Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

Kako je precizirao direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, linija rasterećuje međumesni, međugradski i tranzitni saobraćaj.

– Produženje linije važno je za dalji razvoj ulične mreže i kvalitetniji raspored saobraćaja u Obrenovcu. Ovo je urađeno na insistiranje građana Obrenovca i same opštine. U toku dana ima osam polazaka, a ima i noćnog prevoza – istakao je Mitrović.

Zamenik predsednika opštine Mirko Vranešević je naglasio da je produženje linije poteklo od ideje da se novoizgrađena Ulica kralja Aleksandra stavi u funkciju.

– Linija je usmerena tim pravcem jer se tu nalaze Srednja tehnička škola, Gerontološki centar, izvor tople banjske vode, hotel i opštinski bazeni. Benefite će imati i građani naselja Belo polje i Šljivice – rekao je Vranešević i dodao da to ne bi bilo moguće bez podrške Grada Beograda, Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za javni prevoz.

Cena karte za vožnju iznosi 89 dinara, sa vremenskim ograničenjem od devedeset minuta, pojasnio je Vranešević.

On je podsetio i na nov tarifni sistem, koji se od 1. oktobra primenjuje u čitavom Beogradu, i izrazio zadovoljstvo jer se Obrenovčani više ne osećaju kao građani drugog reda. Opština trenutno zajedno s Gradom razmatra i mogućnost ukidanja peronskih karata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track