(KURIR TV) PUŠTENA U RAD: Vučić i Mali otvorili novu trafo stanicu u Mirijevu
Foto: Zorana Jevtić

Grad Beograd

(KURIR TV) PUŠTENA U RAD: Vučić i Mali otvorili novu trafo stanicu u Mirijevu

Beograd -
Javno preduzeće Elektromereže Srbije pustilo u rad novu trafostanicu koja će obezbediti uredno snabdevanje Beograda električnom energijom i smanjiti gubitke na prenosnoj mreži
1 / 7 Foto: Tanjug Zoran Žestić

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim otvaranju trafo-stanice u Mirijevu.

U naselju Mirijevo danas je javno preduzeće Elektromereže Srbije (EMS) pustilo u rad novu trafostanicu koja će obezbediti uredno snabdevanje Beograda električnom energijom i smanjiti gubitke na prenosnoj mreži. Vredost tog projekta je 28,6 milona evra, od čega je izgradnja trafostanice koštala 17,9 miliona evra, a novac je obezbedio EMS.

Trafo stanica "Beograd" u naselju Mirjevo otvorena je u 10 sati, a osim gradonačelnika i premijera Srbije otvaranju je prisustvovao i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, direktor EPS Aleksandar obradović i direktor EMS Nikola Petrović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučuć koji je istakao da je taj objekat od velikog značaja i za energetsku stabilnost cele Srbije i da će obezbediti uštede u gubicima u prenosnoj mreži od milion evra godišnje.

"Od sada samo pravim čudom može da se dogodi da u Beogradu struja nestane na duže od nekoliko minuta", istakao je Vučić. Odluka o gradnji trafiostanice "Beograda 20" doneta je pre više od tri decenije, a njenu realizaciju pratili su mnogi problemi, kao i promene lokacija.

Ovo je velika stvar za celu našu zemju", kazao je premijer istakavši da je trafostanica izgrađena sopstvenim novcem, te da je u nju uloženo 28,6 miliona evra.

"Građani sada treba da znaju da je njihov grad energetski bezbedniji nego što je bio u prošlosti", rekao je premijer izrazivši zadovoljstvo uštedom od milion evra, što će, kako je rekao, značiti da će elektroprivreda uplatiti nova sredstva u budžet Srbije.

Sledi, naveo je, sređivanje Makiša 2 kako Beograd u narednih 25 godina ne bi imao problema i u snabdevanju vodom. "Dakle, ja bih voleo da grajdani Srbije mogu da vide kako izgleda ova trafostnaica i trebalo bi dopustiti novinarima i snimateljima da dođu i pokažu to ljudima", rekao je premijer istakavši da sve to ukazuje da Srbija polako ali sigurno, dobrim koracima izlazi iz krize.

Premijer je najavio obnovu svih škola i bolnica, ali rekao i da očekuje da investicije budu nastavljene, kao i da u narednoj godini budu mnogo veće i ozbiljnije.

"Verujem da Srbija ekonomski raste polako ali sigurno, o tome govore svi i MMF i EBRD i Svetska banka", rekao je premijer i dodao da se sigurno može očekivati još pomaka. Govoreći o boljitku u Srbiji, premijer je naveo i da u našoj zemlji manje nestaje struje nego u Nemačkoj.

"U Srbiji je manje nestajalo struje nego u Nemačko i to u apsolutnim brojevima", kazao je premijer i izrazio uverenje da će Vlada Srbije nestaviti da diže srpsku ekonomiju još jačim tempom. Napomenuo je i da je u Srbiji zabeležen najniži fiskalni deficit i ponovio da rebalansa budžeta neće biti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track