NOĆ U BEOGRADU: Troje povređeno u tri saobraćajna udesa
Foto: Zorana Jevtić

Hitna pomoć

NOĆ U BEOGRADU: Troje povređeno u tri saobraćajna udesa

Beograd -
Tri osobe su povređene u tri saobraćajna udesa koja su se dogodila tokom noći i jutra u Beogradu, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Mlada ženska osoba je u udesu, koji se dogodio oko 19.10 časova u Ulici Mirijevski venac 30, zadobila povredu glave i pod sumnjom da ima potres mozga prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Mlađi muškarac, vozač, u udesu oko 23.30 časova na mostu "Gazela" zadobio je istegnuće vrata i ortopedske povrede, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Jedna osoba je povređena u udesu jutros oko 06.00 časova u Ulici Stevana Filipovića na izlazu iz Železnika u pravcu prema Sremčici, kazala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 91 intervenciju od kojih devet na javnim mestima, a za protekla 24 sata 255 intervencija od kojih 56 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, dodala je portparol Hitne pomoći.

Macura je savetovala šetnje, a bolesnicima koji imaju problem sa kardiovaskularnim i cerebrovaskularnim sistemom i perifernom cirkulacijom, umerenost u fizičkoj aktivnosti.

Potrebno je uzimati redovnu terapiju za hipertenziju, provetravati prostorije, nositi adekvatnu odeću i flašicu sa vodom, savetovala je Macura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track