IVKOVA SLAVA SINIŠE MALOG: Narod gladuje, a Beograd četiri dana lumpuje za Novu!

Rasipanje gradonačelnika Beograda

IVKOVA SLAVA SINIŠE MALOG: Narod gladuje, a Beograd četiri dana lumpuje za Novu!

Beograd -
Bahato: Ukinuta su davanja za decu bez roditeljskog staranja i najsiromašnije penzionere, a za terevenku je izdvojeno 18 miliona dinara. Visinu honorara izvođača kriju ko zmija noge

BEOGRAD - Dok narod u Srbiji grca u siromaštvu, Grad Beograd, kao da je reč o najbogatijoj prestonici na svetu, organizuje doček Nove godine, koji će koštati milione, ali i trajati čak četiri dana - kao Ivkova slava!Da stvar bude gora, vlast u Beogradu krije kao zmija noge koliko će izdvojiti za novogodišnje honorare. Posebno je zanimljivo to što se Grad odlučio da, pored Cece, Lepe Brene, Željka Joksimovića, Van Goga i grupe Miligram, za debele pare angažuje i američkog glumca Stivena Sigala, koji će ispred Narodne skupštine pevati bluz!Iako građani Srbije mahom ne znaju ni da Sigal peva, prema nezvaničnim informacijama, njegov nastup koštaće 30.000 evra, što je cena s popustom pošto voli Srbe, a i jedan od njegovih telohranitelja je naš čovek. Dok strani izvođač čija muzika nije bliska našem narodu zgrće pare, jedan od najpopularnijih srpskih bendova Miligram sviraće besplatno.

Novac iz budžetaIako se rasipa za novogodišnje slavlje, Grad Beograd je, kad su u pitanju najugroženiji građani, i te kako umeo da štedi. Tako je 2014. ukinuo pravo na povremenu jednokratnu pomoć za decu bez roditeljskog staranja, učenike i studente, kao i za najsiromašnije penzionere koji imaju primanja niža od 20.000 dinara. I ne planira da je vrati. Jedino je za naredni period najavljeno povećanje iznosa pomoći za nezaposlene i zaposlene porodilje, koje sad iznosi od 10.000 do 35.000 dinara.Odgovore na pitanja koliko će koji pevač dobiti novca, kao i ko je odlučio da se Nova godina slavi četiri dana i da se pozove Sigal, juče nismo dobili od nadležnih.- Iz gradskog budžeta se za proslavu praznika u Beogradu izdvaja oko 18 miliona dinara. To podrazumeva i Ulicu otvorenog srca, klizanje za decu i mnoge druge manifestacije. Međutim, nastupi pevača na gradskim trgovima ne finansiraju se iz budžeta, već od sponzora - rekao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda.Nikodijević, međutim, nije znao da nam kaže ko su sponzori i da li se među njima nalaze javna preduzeća. S druge strane, Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu, priznala je da Grad delom finansira doček Nove godine, ali je odbila da otkrije koliko će novca iz budžeta biti izdvojeno.- Manifestacija „Beogradska zima“, koja je počela 5. decembra i koja obuhvata i četvorodnevni novogodišnji doček, delom se finansira iz budžeta, a delom od sponzora. Dogovor je da nikakve sume ne otkrivamo dok se slavlje ne završi. Kad se završi, onda ćemo javno reći koliko je šta plaćeno i ko su bili sponzori - kaže Maljkovićeva i dodaje da je svaki sekretarijat na početku godine izdvojio sredstva za novogodišnje slavlje.

Vesić i Mali ćuteMenadžer Stivena Sigala Nils Elstrup juče nije želeo ništa da komentariše, a nikakve informacije nismo mogli da dobijemo ni od Gorana Vesića, predsednika odbora za proslavu Nove godine u Beogradu, koji se, uprkos brojnim pozivima i SMS porukama, nije javljao. Odgovore nismo dobili ni od PR službe Grada, kao ni od gradonačelnika Siniše Malog.

Zamenik šerifa svira bluz... Stiven Sigal Foto: Fonet
Zamenik šerifa svira bluz... Stiven Sigal Foto: Fonet

Reakcije političaraBalša Božović, DSHLEBA I IGARA Četiri dana novogodišnjeg slavlja je hleba i igara! Grad time pokušava da zamaže oči građanima koji nikad lošije nisu živeli. Od kapitalnih projekata prestonice danas imate jelku na Trgu republike.Dijana Vukomanović, SPSDA SE ŠTEDI NA ZABAVIMislim da nije ključno pitanje koliko će dana slavlje trajati, već koliko će novca iz budžeta biti potrošeno. Ako se štedi na ozbiljnim državnim poslovima, onda treba da se štedi i na zabavi.Dragan Maršićanin, DSSKRAJNJE NERACIONALNOSvako pametan će reći da je to krajnje neracionalno rasipanje novca u vreme najveće krize. Sve je to novac poreskih obveznika, koji je vlast skupila preko basnoslovno povećanog poreza. Aleksandar Jovičić, SNSZOVEM ZA DESET MINUTANismo imali Skupštinu grada desetak dana. Ne znam ko nastupa i koliko će to koštati. Dajte da proverim, pa vas zovem za deset minuta (više se nije javljao).

Činjenice o SigaluRođen je 1952. godine u Mičigenu, a najpoznatiji je po svojim akcionim filmovimaImenovan je za zamenika šerifa u TeksasuSa bendom svira kantri i bluz muziku, ali nikad nije postigao veći muzičku uspehIma sedmoro dece sa pet žena, a trenutno živi sa kazahstanskom igračicomViše puta je izjavljivao da je veliki prijatelj s predsednikom Rusije PutinomNedavno je dobio nagradu „Braća Karić“ za dobročinstvo i humanitarne aktivnosti

Narod o Sigalovom nastupu / građani ogorčeni na gradske vlasti zbog bahatog trošenjaMarta Kozlov (32)BIZARNO I SMEŠNOČula sam da je Sigal muzičar, ali ne znam šta svira... Kantri muziku? Dovesti njega u Beograd za Novu godinu je toliko bizarno da je smešno. Ne mogu da verujem da nisu našli nekog boljeg da zabavlja narod.Žarko Pešić (50)NIJE PRIKLADNOMislim da on svira neki džez ili bluz, ali ne znam nijednu pesmu. Baš bezveze što smo rešili da Sigala iz Amerike dovedemo da zabavlja naš narod. Kao da on može da razume naš mentalitet, ali i Srbi njegovu muziku.Jelena Nančić (35)VOLIM SIGALOVU MUZIKUZnam za Sigalov bend i meni se sviđa njegova muzika. Čula sam nekoliko pesama, mada ne znam kako se zovu. Ja volim džez i bluz, ali mislim da Sigalov bend nije najbolje rešenje za naš narod.Siniša Stanković (71)SLUŠAM SAMO IZVORNUNe znam da Sigal peva. Ja sam pravoslavac i volim narodnu izvornu muziku. Svaka čast njemu kao glumcu, ali nisam siguran koliko je on dobro rešenje za novogodišnju noć, kad narod hoće da se proveseli.Ljiljana Grković (73)NE ZNAM NI KO JE SIGALNisam ni čula za Sigala i ideja da on svira je nešto najgluplje što sam čula. Pored sve naše talentovane dece, nama će svirati neko za kog većina ljudi nije ni čula. Bolje da sam ja pevala na Trgu nego on.

UZ KURIR I MAKSI NIŽE CENE I DO 50%: ISECITE KUPONE I OSTVARITE UŠTEDU

Danas dobijate kupone za tri proizvoda za kupovinu sa popustom od 30%, 40% i 50%

Kurir i Maksi vam poklanjaju kupone za uštedu pri kupovini do čak 50%.

Kupite Kurir, isecite kupone, posetite najbliži Maksijev objekat i ostvarite super popuste.

Uživajte u praznicima i uštedite uz Kurir i Maksi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track