KURIR TV ANKETA: Pogledajte da li Beograđani slave raskošno Novu godinu ili je sve gore i gore
Foto: Printscreen/YouTube

U susret praznicima

KURIR TV ANKETA: Pogledajte da li Beograđani slave raskošno Novu godinu ili je sve gore i gore

Beograd -
Kraj jedne i početak sledeće godine idealan je trenutak za svođenje svih, pa i bankovnih računa. A kada se naređaju slave, jedna Nova godina, Božić, druga Nova godina, šta ostane od novčanika, pitali smo Beograđane.

I dok se jedni žale da je iz godine u godinu sve gore i gore, drugi su na krizu odavno oguglali, pa im se ni praznični dani ne razlikuju mnogo od ostalih. Kako kažu, navikli su da vode računa o svakom dinaru, pa će tako biti i ovog decembra.

Najteže je, čini se, penzionerima. Penzije smanjene, lekovi skupi, pa ni ne ostaje mnogo mogućnosti da počaste decu i unuke. Ipak, duha im ne manjka. Uz malo truda, "stezanja kaiša" i domišljatosti, naći će se za poklon i tradicionalno pečenje, rusku salatu i kolače na novogodišnjoj trpezi.

S druge strane, mladima novac kao da i nije potreban. Jedni će kod prijatelja na kućnu žurku, drugi na gradske trgove, a ni pivo nije mnogo skupo.

Ima, opet, i onih koji će sebi i svojim bližnjima prirediti gala proslavu i za doček negde otputovati. "Kad je bal, nek je bal", kažu, barem jednom godišnje.

Sve u svemu, dok grad polako zahvata novogodišnja euforija, a gužve na ulicama se povećavaju, čini se da pod svetlima ukrasne rasvete svakodnevni problemi padaju u drugi plan.

Naši sagovornici se, uprkos svemu, raduju 31. decembru. Pa možda i taj prvi dan Nove godine donese neko bolje vreme.

Do tada, osmeha i dobrog raspoloženja sigurno nam ne manjka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track