VESIĆ: Ove godine 50 odsto veći budžet za Beogradski džez festival
Foto: Dragana Udovičić

Odluka Organizacionog odbora

VESIĆ: Ove godine 50 odsto veći budžet za Beogradski džez festival

Beograd -
Predsednik Organizacionog odbora Beogradskog džez festivala Goran Vesić izjavio je da će ovogodišnje, 32. izdanje te manifestacije biti drugačije i ambicioznije, jer su sebi dali zadatak da budžet bude skoro 26 miliona dinara, odnosno veći za skoro 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Na sednici Odbora, na kojoj su rezimirani rezultati prošlogodišnjeg festivala, Vesić je rekao da je Grad Beograd budžetom za 2016. godinu povećao izdvajanja za džez festival sa 7,5 na devet miliona i dodao da očekuju i da Ministarstvo kulture poveća iznos koji daje ovom festivalu o čemu je razgovarao sa ministrom Ivanom Tasovcem.

"Biće neophodno da obezbedimo više sponzora i donatora na čemu radimo i verujem da ćemo ovaj cilj ispuniti. Budemo li uspeli, 32. Beogradski džez festival će, po imenima muzičara koji će nastupiti, biti najjači od njegovg obnavljanja 2005. godine", istakao je Vesić.

On je kazao i da će Organizacioni odbor učiniti sve da spisak učesnika objavi do kraja marta kako bi posetioci festivala znali šest meseci ranije koga će moći da slušaju i tako kupe ulaznice na vreme.

Na sednici je konstatovano da Beogradski džez festival posluje drugu godinu zaredom sa dobitkom, da su prihodi od Grada Beograda, Ministarstva kulture, ambasada i kulturnih centara, sponzora i donatora iznosili 17.560.187 dinara, a svi rashodi festivala 15.121.775 dinara, što znači da dobitak iznosi 2.438.412 dinara, navedeno je u saopštenju Službe za informisanje Grada Beograda.

Taj dobitak biće, prema Vesićevim rečima, uložen u uplatu rezervacija za muzičare koji će svirati na 32. Beogradskom džez festivalu, kao i u programe edukacije mladih o džezu od kojih je najvažniji besplatni vikend koncert pod nazivom "Džez za DŽ".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track