PROTEST ZBOG GAŠENJA ŠKOLE: Nijedan cilj ovog sveta nije vredan dečjih suza
Foto: Nebojša Mandić

Bune se

PROTEST ZBOG GAŠENJA ŠKOLE: Nijedan cilj ovog sveta nije vredan dečjih suza

Beograd -
Ðaci su nosili transparente, a na jednom je pisalo „Život je važniji od pikanja lopte“, aludirajući na to što će se u prostorije ove škole useliti učenici Sportske gimnazije

BEOGRAD - Učenici, njihovi roditelji i nastavnici protestovali su juče ispred Osnovne škole „Stari grad“, zahtevajući da ne bude zatvorena, kako je predviđeno odlukom Grada Beograda.Ðaci su nosili transparente, a na jednom je pisalo „Život je važniji od pikanja lopte“, aludirajući na to što će se u prostorije ove škole useliti učenici Sportske gimnazije, koja će svoje pak ustupiti Vojnoj gimnaziji.

Rabin Jevrejske zajednice u Srbiji Isak Asijel naglasio je da je sramota zatvarati škole, a državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin kaže da je njegov sin sve ovo veoma emotivno doživeo.- Svaka suza mog deteta me je pogodila, a nijedan cilj ovog sveta nije vredan dečjih suza. Potrudiću se da s ostalim predstavnicima vlasti pronađem rešenje da se škola ne izmesti, kao i nijedna druga - rekao je Borovčanin.Protest su podržali i glumac Tihomir Arsić sa suprugom Jelenom i Komina Sejdo ispred udruženja Roma. Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu takođe su se oglasili:- Osnovna škola se osniva kao posebna ustanova ako ima 400 učenika ili manje od 400 učenika, a na udaljenosti manjoj od dva kilometara ne postoji druga škola. Inicijativa za spajanje ove škole sa nekom drugom datira još od 2000. Pored ove, za spajanje uslove ima još nekoliko škola na teritoriji Beograda.(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track