VESIĆ: Uskoro radovi na kanalizaciji u Volignoj ulici, sledi raspisivanje tendera
Foto: Dragan Kadić

Pokrivanje Beograda mrežom

VESIĆ: Uskoro radovi na kanalizaciji u Volignoj ulici, sledi raspisivanje tendera

Beograd -
BEOGRAD - Sledeće nedelje Grad Beograd će raspisati tender za uređenje kanalizacije u Volginoj i okolnim ulicama, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i dodao da će radovi početi za dva do tri meseca.

On je to rekao u Zvezdarskoj šumi u Beogradu, gde je, uoči Svetskog dana šuma, razgovarao sa građanima i odgovarao na njihova pitanja koja su se uglavnom odnosila na rešavanje problema kanalizacije, ulica... Vesić je građane obavestio o odluci Grada da u narednih deset godina nijedna kuća na teritoriji grada Beograda ne bude bez kanalizacije.

"Objavili smo program za svaku opštinu tako da građani tačno mogu da vide kada će njihova ulica ili njihov kraj dobiti kanalizaciju. Pored toga, radimo i pet fabrika za preradu otpadnih voda i ukoliko budemo imali poverenje građana mi ćemo ovaj program sprovesti i za deset godina Beograd će rešiti jedan od svojih najvećih problema, a to je nedostatak kanalizacije", rekao je Vesić.

Građani su ukazali na problem pojedinih ulica koje su u lošem stanju, a gradski menadžer ih je obavestio da Grad Beograd u saradnji sa građanima rešava i taj problem.

Vesić je takođe rekao da će Grad napraviti program rekonstrukcije svih gradskih ulica "kako bi one izgledale onako kako treba da izgledaju ulice u jednoj evropskoj prestonici u 21. veku".

Taj program će, prema Vesićevim navodima, najverovatnije trajati 10-ak godina. Tokom razgovora bilo je reči i o Zvezdarskoj šumi, a gradski menadžer je rekao da će Grad pokušati da na toj lokaciji napravi parking.

"Videli ste da smo počeli da postavljamo javnu rasvetu. To jasno govori da SNS komunicira sa ljudima i pokušava da rešava probleme", istakao je Vesić i pozvao građane da na predstojećim lokalnim izborima glasaju za listu koju predvodi premijer Aleksandar Vučić.

Vesić je građanima poručio da jedino glas za tu listu garantuje da će svi ovi projekti biti nastavljeni i uspešno završeni. "Verujemo da smo do sad opravdali poverenje građana i da ćemo zajedno sa njima moći sve ovo da završimo i da napravimo bolje mesto za život", dodao je Vesić.

Sa građanima je razgovarala i član predsedništva SNS Aleksandra Tomić koja je rekla da je izmenama i dopunama Zakona o šumama, Gradu Beogradu data mogućnost da u saradnji sa lokalnim samoupravama izvodi projekte rekonstrukcije i uređenja sporstsko-rekreativnih objekata u okviru šuma.

"Zvezdaraska šuma od 137 hektara, 21 hektar ima predviđen za park izletište i on treba da bude uređen po najvišim standardima", istakla je Tomić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track