VESIĆ: Beograd voli ploče 16. aprila na Cvetnom trgu!
Foto: Dragana Udovičić

Berza ploča i stripova, koncerti, strip radionica, izložba i di-džej program

VESIĆ: Beograd voli ploče 16. aprila na Cvetnom trgu!

Beograd -
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će povodom 16. aprila, Svetskog dana vinilnih ploča, na Cvetnom trgu biti organizovana manifestacija "Beograd voli ploče".

U okviru ove manifestacije, biće organizovana berza ploča i stripova, koncerti, strip radionica, izložba i di-džej program, saopštila je gradska služba za informisanje.

"Pre nekoliko meseci pozvao sam nekoliko prijatelja i predložio im da organizujemo berzu vinilnih ploča i stripova u Beogradu. Srećan sam zato što ćemo ovu ideju ostvariti 16. aprila na Svetski dan vinilnih ploča. Uveren sam da će ova manifestacija biti uspešna, da će postati tradicionalna kao i da će se ljubitelji ploča i stripova okupljati svakog 16. aprila na Cvetnom trgu", rekao je Vesić.

Foto: Vesna Popović
Foto: Vesna Popović

On je dodao da će pored razmene vinila i strip izdanja posetioci moći da posete izložbu nacrtanih omota ploča, besplatnu strip radionicu kao i da prisustvuju di-džej programu i koncertima džez, bluz i rok bendova. Tokom berze vinilnih ploča i stripova Beograđani će imati prilike da uživaju u nastupima Vlada Džet benda, koji obeležava 50. godina rada, neo-etno sastava Čudesmo, koji čuva tradiciju naše izvorne muzike na kreativan način, naše čuvene soul i džez pevačice Beti Đorđević i bluz sastava Di Luna bluz bend.

Vesić je pozvao Beograđane da 16. aprila "zajedno obojimo Cvetni trg vedrim, prolećnim bojama, da se družimo, razmenjujemo ploče i stripove, uživamo u koncertima i da tako Beograd bude deo svetske manifestacije posvećene vinilnim izdanjima i tako pokažemo da Beograd voli ploče".

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track