PAO DOGOVOR: Marko Bastać iz DS novoizabrani predsednik opštine Stari grad
Foto: Promo

Tajno glasanje

PAO DOGOVOR: Marko Bastać iz DS novoizabrani predsednik opštine Stari grad

Beograd -

Opština stari grad jedna je od tri gradske opštine, pored Vračara i Novog Beograda, u kojima Srpska napredna stranka nije osvojila većinu

BEOGRAD, 12. maja 2016. (Beta) - Novoizabrani predsednik beogradske opštine Stari grad, Marko Bastać iz Demokratske stranke izjavio je danas da je za njegov izbor na tu funkciju glasalo 38 odbornika sa svih izbornih listi koje su ušle u Skupštinu te centralne gradske opštine.

Bastać je agenciji Beta kazao da je glasanje bilo tajno pa se u detalje i imenovanje ne može precizno ulaziti. "Pre konstitutivne sednice Skupštine opštine razgovarao sam sa odbornicima svih lista koje su prešle cenzus i ušle u opštinski parlament, jer poštujem princip da su bitni ljudi a ne stranke", kazao je Bastać.

On je precizirao da nije pregovarao sa strankama već pojedinačno sa odbornicima koji su podržali njegovu politiku i nastavak mera koje je i prethodno opštinsko rukovodstvo na čelu sa DS sprovodilo, a sve u interesu gradjana.

Bastać je naveo da je predsednica Skupštine opštine Stari grad danas postala Mila Popović sa liste Demokratska stranka "Čuvari starog grada". Zamenik predsednika opštine postao je Nenad Borovčanin sa liste Socijalističke partije Srbije, a za zamenika predsednika Skupštine opštine imenovan je Avram Izrael sa liste Socijaldemokratske stranke i Liberalno demokratske partije Srbije. Današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Stari grad prisustvovalao je 50 od ukupno 56 odbornika.

Opština stari grad jedna je od tri gradske opštine, pored Vračara i Novog Beograda, u kojima Srpska napredna stranka nije osvojila većinu. Lista koju je na proteklim lokalnim izborima predvodila Demokratska stranka "Čuvari Starog grada" osvojila je najviše odborničkih mesta - 20, od ukupno 56. Srpska napredna stranka u novom opštinskom sazivu ima 14 mandata, pokret Dosta je bilo osam odbornika, Socijalistička partija Srbije četiri, Demokratska stranka Srbije i Dveri četiri, Socijaldemokratska stranka i Liberalno demokratska partija imaju tri odbornika, koliko je osvojila i Srpska radikalna stranka.

SNS: Šokirani smo koalicijom DS i SRS na beogradskoj opštini Stari grad

BEOGRAD, 12. maja 2016. (Beta) - Gradski odbor Beograda Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da je šokiran koalicijom koju su napravile Demokratska stranka (DS) i Srpska radikalna stranka (SRS) na beogradskoj opštini Stari grad.

Kako je SNS ocenio, formirajući koaliciju oni su "prevarili i obmanuli gradjane koji su glasali za jedne i gradjane koji su glasali za druge". "SNS biće opozicija takvoj šarlatanskoj koaliciji, ali time postaje potpuno jasno da DS baš ništa nema da ponudi gradjanima, sem golog opstanka na vlasti", navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track