POLICIJA APELUJE:Građani, ne koristite neuređena kupališta
Foto: Marina Lopičić

Tri smrti za jedan dan

POLICIJA APELUJE:Građani, ne koristite neuređena kupališta

Beograd -

BEOGRAD - Komandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je danas na građane da ne idu na neuređena kupališta, da obrate pažnju na mališane dok su u vodi i da plovna vozila ne koriste u blizini obale.

Ukazavši da se broj utopljenika svake godine povećava i da je sve više dece koja na ovaj način izgube život, Kikoš je precizirao da su ronioci Žandarmerije 2015. godine imali duplo više intervencija u odnosu na prethodnu, saopštio je MUP.„

Prema dosadašnjem iskustvu, svake naredne godine se povećava broj utopljenika, a na žalost, sve je više dece koja izgube život na ovakav način.

Samo uzimajući u obzir intervencije pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije, taj broj se u 2015. godini duplo uvećao u odnosu na 2014. godinu, a tako je počela i 2016. godina“, rekao je Kikoš.

On je apelovao na roditelje da više obrate pažnju na decu tokom kupanja, da paze na njih neprekidno dok su u vodi, da ne idu na neuređena kupališta i da to ne dozvoljavaju svojoj deci.

Kikoš je pozvao neplivače da, kada se kupaju na mestima gde su uređena kupališta i gde postoje spasioci, pre ulaska u vodu im skrenu pažnju da ne znaju da plivaju, kako bi spasioci o njima poveli računa.

“Pre ulaska u hladnu vodu, kupači treba da pripreme svoje telo kvašenjem, kako bi kontakt sa vodom bio što blaži, a time bi se izbegle i neželjene posledice“, napomenuo je Kikoš.

On je dodao i da ne bi trebalo skakati u vodu, posebno na mestima gde se ne vidi dno i da se ne udaljavaju od obale na mestima gde se koriste čamci i skuteri.„

Osobe koje koriste plovna vozila tokom vožnje treba stalno da koriste pojaseve, kao i da ne voze u blizini obale, jer bi na taj način mogli da povrede kupače“, naglasio je Kikoš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track