200 parova izgovorilo sudbonosno "da"
Foto: Beta

Kolektivno venčanje

200 parova izgovorilo sudbonosno "da"

Beograd -
Najmlađi par mladenaca ima 19, a najstariji 65 godina

BEOGRAD - Na tradicionalnoj manifestaciji "Kolektivno venčanje" danas se venčalo 200 parova ispred Skupštine Beograda.

Venčali su se parovi iz svih krajeva Srbije, kao i interno raseljene osobe. Najmlađi par mladenaca ima 19, a najstariji 65 godina.

Pre ceremonije venčanja parovi su se zabavljali uz raznovrstan muzičko-zabavni program ispred Skupštine grada Beograda, a uz trubače su svi zaigrali kolo. Nakon venčanja mladenci su prošetali do Skadarlije i okupili se u restoranu "Velika Skadarlija".

Kao i prethodnih godina, venčanje je besplatno, a mladenci će dobiti i poklone sponzora manifestacije "Kolektivno venčanje". Prvo kolektivno venčanje održano je 1999. godine, kada se venčalo 19 parova.

Tokom decenije održavanja te manifestacije u Starom dvoru venčalo se više od hiljadu parova iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske, Kanade, SAD, Austrije, Nemačke, Švedske, Danske i Venecuele. Manifestacija je neprofitabilna i cilj joj je da propagira bračnu zajednicu kao jednu od najviših društvenih vrednosti.

Mladenci su nakon venčanja prošetali u koloni do restorana "Velika Skadarlija" radi proslave, čime će biti završeno ovogodišnje kolektivno venčanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja