Najnovije vesti

(KURIR TV) ISTRAGA O INCIDENTU ISPRED GRADSKE SKUPŠTINE: Saslušan član Inicijative Ne davimo Beograd
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pozvan u policiju

(KURIR TV) ISTRAGA O INCIDENTU ISPRED GRADSKE SKUPŠTINE: Saslušan član Inicijative Ne davimo Beograd

Beograd

Po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu član inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Simon Simonović saslušan je danas u policijskoj stanici u centru Beograda.

Advokat Vladimir Dragaš rekao je da njegov klijent dao iskaz u svojstvu osumnjičenog za nasilničko ponašanje na javnom skupu.

"Osumnjičen je da je naneo povredu policajcu, a te povrede su kvalifikovane kao lakše", kazao je on i dodao da se procedura nastavlja, a da tužilac treba da odluči da li će nastaviti gonjenje.

Advokat je prokomentarisao i snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se čuje kako Simonović kaže da su "razbili nos panduru", navodeći da su te reči istrgnute iz konteksta i da je njegov klijent samo prenosio reči odbornika DSS Nebojše Bakareca.

U ponedeljak je održan protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd ispred Skupštine grada, na kome su pokušali da uruče odštampane "otkaze" gradonačelniku Siniši Malom i predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću.

Predstavnici Inicijative dočekali su Sinišu Malog ispred Skupštine grada povicima "Lopovi, lopovi!", a Siniša Mali je novinarima rekao da je bio napadnut i da je jedan policajac povredjen.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će biti podnete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave tužilaštvu zbog napada na gradonačelnika Beograda Siniše Malog, odbornika Skupštine grada Beograda i pripadnika policije.

Predstavnici Inicijative su negirali da je bilo ko bio napadnut.

(J.Stuparušić/Beta/N1)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...