Izabran predsednik opštine Surčin!?

Građani razbili stakla

Izabran predsednik opštine Surčin!?

Beograd -
Predsednik SO Vojislav Janošević tvrdi da su pristalice SNS iz revolta što je jedan njihov odbornik prešao u DS razbile stakla na zgradi i tako odgodili konstitutivnu sednicu

BEOGRAD - Skupštinska većina u opštini Surčin koju čine Srpska napredna stranka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS) izabrala je Stevana Šušu iz SNS za predsednika Skupštine opštine Surčin, na sednici čiji početak je obeležio incident na koji je reagovala i policija.

Sednica je održana uz nekoliko incidenata, intervenisala je i policija, ali je na karaju, kako je rečeno agenciji Beta u MUP, uspostavljen red i mir.

Bivši predsednik opštine Sručin i predsednik Opštinskog odbora DS Vojislav Janošević kazao je da je sednica koja se sada održava nelegitimna.

"Održava se neka sednica koja je zakonski nelegitimna, mi smo sednicu zakazali na ispravan način, a oni su ugrozili živote ljudi, kidnapovali jednog čoveka, držali ga stisnutog ispod ruku i održali skup nazvan skupštinskom sednicom", rekao je Janošević .

On je naveo da je DS imao većinu za formiranje vlasti sa grupom građana "Pokret za bogatiji Surčin" i jednim odbornikom iz SNS koji je odlučio da podrži DS, ali mu to danas stranačke kolege fizički nisu dozvolile.

"Oni nam sad traže pečate da predamo, ali mi nećemo, verovatno ćemo da podnesemo tužbu Upravnom sudu zbog nasilja i nelegalne sednice", rekao je Janošević.

Predsednik Gradskog odora SNS Nebojša Stefanović kazao je da u Sručinu postoji stabilna većina i da će do kraja dana izabrati sigurno i predsednika opštine, a da će nakon toga ako pečate ne budu dobili uz krivične prijave sve prepustiti nadležnim drzavnim organima.

On je naveo da su besmisleni Januševićevi navodi o otmici i prisilnom držanju čoveka na sednici."Više desetina novinara je videlo da su svi glasali svojom voljom. DS je mislila da će kupovinom glasova da pokuša da prekroji narodnu volju. To je vreme davno prošlo i nećemo to dozvoliti više nikada", rekao Stefanović.Skupština opština Surčin ima 35 odbornika, a DS je na lokalnim izborima u toj opštini osvojila 11 odborničkih mesta, SNS 10, Ujedinjeni regioni Srbije šest, Pokret za bogatu opštinu Surčin pet i Socijalistička partija Srbije tri.Da podsetimo danas ranije konstitutivna sednica Skupštine opštine Surčin nije održana, jer se ispred zgrade te opštine okupilo oko 500 ljudi, koji su polomili više prozora na zgradi lokalne zajednice.MUP navodi da je policija sprečila nerede, ali da se građani još nisu razišli.

Predsednik opštine Surčin Vojislav Janošević tvrdi da su okupljeni građani u stvari "pristalice SNS", koje su želele da spreče konstituisanje lokalnog parlamenta.

Janošević, inače kadar demokrata, objasnio je da DS ima 18 odbornika, zajedno sa Pokretom za bogatu opštinu Surčin i po jednim odbornikom koji su prešli iz tabora SNS i SPS.

Prema njegovim rečima, DS je na izborima 6. maja u Skupštini Surčina osvojila 11 mandata, SNS 10, URS šest, Pokret za bogatu opštinu Surčin pet, a SPS tri.

Skupština opštine Surčin ima 35 odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track