BEOGRAĐANI CVOKOĆU, RADIJATORI HLADNI Ne poštuje se odluka o grejanju u prestonici!
Foto: Thinkstock

Ne haju za Član 43

BEOGRAĐANI CVOKOĆU, RADIJATORI HLADNI Ne poštuje se odluka o grejanju u prestonici!

Beograd -

BEOGRAD - Iako je u podne u Beogradu izmerena temperatura od samo deset stepeni, iako maksimalna dnevna prema prognozama stručnjaka iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda neće preći 13. podeok, radijatori u prestonici su danas ostali ledeni.

I to u svim delovima grada: Banovom brdu, Novom Beogradu, Voždovcu, Zemunu...

Problem je što su na ovaj način direktno prekršeni propisi, odnosno Odluka o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu.

Krši se član 43

Naime, iako grejna sezona u prestonici zvanično počinje 15. oktobra, u ovoj odluci, tačnije u njenom članu 43 jasno stoji: "U periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja objekti će se grejati u dane za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temepraturu 12 stepeni Celzijusove skale ili nižu".

Međutim, iako su, kako čelnici "Beogradskih elektrana", tako i čelnici grada prethodnih dana najavljivali da je sistem spreman za pokretanje u slučaju niskih temperatura, beogradski stanovi su jutros bili - ledeni!

- Smrzavamo se u stanovima, a traže da papreno plaćamo grejanje tokom cele godine, svih 12 meseci - javila se ogorčena žiteljka Banovog brda. Srednja dnevna temperatura prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) najavljena je da će biti oko 11 stepeni, dok se, kako objašnjavaju meteorolozi, za sutra još izračunava.

Toplane više ne sarađuju s RHMZ?!

Iako su svi nadležni govorili kako prate informacije iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, iz ove ustanove stiže šokantna informacija.

- Toplane više ne sarađuju sa nama, ne dostavljamo im podatke - rečeno nam je iz RHMZ-a.

(Blic/Milena Rodić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track