BATAJNICA: Okretnica autobusa 706 biće gotova do 10. novembra
Foto: Beoinfo

Raspisuje se i tender za kolektor za fekalnu kanalizaciju

BATAJNICA: Okretnica autobusa 706 biće gotova do 10. novembra

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić danas je u zemunskom naselju Batajnica obišao radove na rekonstrukciji okretnice autobuske linije 706 koji će, kako je najavio, biti gotovi do 10. novembra.

"Ova okretnica je bila u veoma lošem stanju u tom smislu da je bila improvizovana i pravila veliku gužvu jer prilikom stajanja i okretanja autobusa ovde se nije moglo proći automobilima i naprosto okretnica nije bila onakva kakva treba da bude", rekao je Vesić posle obilaska radova.

Kako je istakao, na zahtev opštine Zemun, mesne zajednice Batajnica i građana koji tu žive Grad je napravio projekat, izdvojio 18 miliona dinara i počelo se sa rekonstrukcijom okretnice.Vesić je naglasio da je Grad Beograd ove godine, kada je u pitanju saobraćaj na teritoriji opštine Zemun, uložio 112 miliona dinara u puteve i skoro 38 miliona u redovno održavanje puteva.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda je u postupku raspisivanja tendera za kolektor za fekalnu kanalizaciju koji će omogućiti da razvedemo mrežu po Batajnici tamo gde je nema", rekao je Vesić.

Govoreći o drugim okretnicama koje se rade u Beogradu, on je naveo da se trenutno radi okretnica u Dunavskoj ulici."To je važna okretnica koju radi preduzeće 'Beograd put', i ta okretnica treba da nam omogući da izmestimo okretnicu sa Studentskog trga, što znači pretvaranje Vasine ulice i čitavog Studentskog trga u pešačku zonu, što je jedna od faza pretvaranja centra grada u pešacku zonu", istakao je Vesić.

Podsetivši da su završene dve velike okretnice, na Ušcu i u Bloku 20, Vesić je najavio da će se u narednom periodu graditi i autobuska okretnica u Bloku 42. Član veća GO Zemun Gavrilo Kovačević je izjavio da se izuzetno kvalitetna saradnja te opštine i gradskih struktura u ovom periodu godine ogleda u realizaciji i izgradnji više od 40 novih ulica na teritoriji opštine Zemun, od čega 15 u Batajnici.

"Pripremamo se za aktivnosti u narednom periodu koje će doprineti asfaltiranju novih ulica na teritoriji prigradskog dela opštine Zemun, ali i rekonstrukciji ulica u centralnom delu Zemuna kako bi Zemun dobio ne samo estetski sjaj već i postao još bolja turistička destinacija", istakao je Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track