POSTUPANJE U SLUČAJU POŽARA: Opština Stari grad održala Vežbu provere osposobljenosti zaposlenih
Foto: Promo

Rad prekinula sirena za opasnost

POSTUPANJE U SLUČAJU POŽARA: Opština Stari grad održala Vežbu provere osposobljenosti zaposlenih

Beograd -

BEOGRAD - Zaposlene i zatečene građane u Gradskoj opštini Stari grad iz normalnog rada prekinula je jutros u
9.30h sirena za opasnost, a na najvišem, petom spratu opštinske zgrade osetio se dim.

Odmah potom započeta je hitna evakuacija, a nekoliko minuta po oglašavanju sirena pripadnici Policijske stanice Stari grad stigli su pred zgradu u Makedonskoj 42.

Evakuacija, odnosno izlazak svih prisutnih iz opštinske petospratnice je trajala oko deset minuta, kada se među iznenađenim građanima i opštinskim službenicima prenela vest da je reč o vežbi.

Opštinski Štab za vanredne situacije organizovao je Vežbu za proveru osposobljenosti zaposlenih radnika Uprave GO Stari grad za postupanje u uslovima požarne opasnosti pod nazivom „Vrela jesen“, kako bi se ispitalo funkcionisanje tehničkog sistema protivpožarne zaštite, spremnost zaposlenih za postupanje u vanrednoj situaciji i efikasnost postupka evakuacije.

Poslednji put je ovakva vežba, sa potpunom evakuacijom i aktivnostima komandanta i članova Štaba za vanrednesituacije u opštini Stari grad izvedena pre više od 20 godina.

Predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije zadovoljan je kako jeprotekla vežba.

- Najveći broj ljudi koji su se zatekli u zgradi opštine je vrlo dobro reagovao, ali se nekolicina zaposlenihponela neodgovorno i oglušila na sirene i znak za uzbunu – rekao je Bastać i poručio kako je ova vrsta vežbi izuzetno važna za funkcionisanje javnih ustanova, jer se nikad ne zna kada vanredna situacija može da nas zadesi, a spremnost javnih službenika za delovanje u slučaju opasnosti može da spasi živote.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track