Raspada se Pančevački most!

Horor na Dunavu

Raspada se Pančevački most!

Beograd -
Konstrukcija ulegla za 15 centimetara. Razlog - pucanje „češlja“ koji spaja kolovozne trake. Kolona vozila do Borče
1 / 4

BEOGRAD - Panika!Betonska konstrukcija Pančevačkog mosta razdvojila se za oko 15 centimetara i stvorila potpuni haos u saobraćaju. To je Kuriru uspaničeno javio Milovan M., vozač koji se oko 11 časova našao u potpunom saobraćajnom kolapsu na mostu. Kolona vozila bila je dugačka nekoliko kilometara - od Borče do mosta, jer su saobraćajci u pravcu grada vozila propuštali jednom trakom. Razlog - pucanje „češlja“ koji spaja dve kolovozne trake.

Već u 9.30 nastao je potpuni haos, a reporter Kurira koji je oko 11.30 časova peške prešao preko mosta u to se i uverio.

Teško trudnicama

- Za 15 godina, koliko živim u Borči, ovakav horor nisam doživela! Ljudi su vrištali: „Ruši se Pančevac!“ Ne sećam se da se ikad kolona protezala od Pančevačkog mosta Zrenjaninskim putem sve do Borče! Do grada sam putovala više od dva i po sata. Ne smem ni da pomislim šta se događalo s teškim bolesnicima ili, ne daj bože, trudnicama - kaže za Kurir Dragana M. iz Besnog Foka. Ona kaže da se uplašila videvši decu koja su uspaničeno izlazila iz autobusa plašeći se da će se most srušiti!

Zastoji i danasIz „Puteva Srbije“ poručuju da je uočeno oštećenje ležišta na prilaznoj konstrukciji pred isključenje za Bulevar despota Stefana.

- To je ozbiljno oštećenje koje hitno mora da se sanira. Zasad nije ugrožena bezbednost građana, jer su preduzete bezbednosne mere - ograničenje brzine i delimično zatvaranje saobraćajne trake iz pravca Pančeva. Ne zna se koliko će radovi trajati, ali da bi započeli, potrebno je da se prethodno uklone bespravno izgrađeni objekti ispod mosta - poručuju iz „Puteva Srbije“.

Jović: Pravimo gradilišteJovan Jović, direktor „Mostogradnje“ za Beograd, kaže da su ležište i ležišne grede mosta izleteli i da je čitava konstrukcija, prema njegovom mišljenju, pala za oko pet centimetara.- Naš zadatak je da u što kraćem roku postavimo jarmove i podignemo konstrukciju da bi se saobraćaj normalizovao. Trenutno izlaze projektanti, nadzorni organ i geometri. Već od danas se formira gradilište, dolaze noseće cevi, a u naredna dva dana pokušaćemo da završimo.

Alternativni pravci- Najbliži alternativni most je u Smederevu, ka Kovinu (55km)- Pored njega je i most kod Novog Sada (70 km)- Čamac - najbrže prevozno sredstvo- Za kraj 2013. predviđena izgradnja mosta Borča-Zemun, koji će biti najbliža alternativa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track