Kolona na Pančevačkom mostu dva kilometra

Radovi

Kolona na Pančevačkom mostu dva kilometra

Beograd -
Saobraćajna gužva je trenutno u pravcu prema centru grada zbog radova
BEOGRAD - Saobraćajna gužva u Beogradu jutros je trenutno na Pančevačkom mostu u pravcu prema centru grada zbog radova koji su u toku.
"Dužina kolone je otprilike oko dva kilometra", rekao je Milan Simić iz žutog taksija.
I pored Beogradskog sajma počinje da se povećava broj vozila koji se kreću ka centru grada, dodao je Simić.
Na beogradskim ulicama je 1.349 vozila javnog gradskog prevoza - 139 tramvaja, 97 trolejbusa i 1.112 autobusa, izjavio je dežurni dispečer GSP Beograd Radovan Stojadinović.
Sa Beogradske autobuske stanice planirano je 710 polazaka, izjavio je dežurni dispečer BAS-a Goran Veličković.
"Lasta" je planirala da 607 vozila ostvare 6.241 polazak, izjavio je dežurni dispečer tog saobraćajnog preduzeća Miodrag Milenković.
Radovi na mostu koče Hitnu pomoć
Radovi na Pančevačkom mostu u Beogradu otežavaju kretanje vozila Hitne pomoći koja ulaže maksimalne napore da stigne do svakog pacijenta zbog čega je potrebno pomoći toj zdravstvenoj službi da obavlja svoj posao, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.
Macura je rekla da je jutros jedna ekipa Hitne pomoći bila "zaglavljena" u smeru prema Beogradu, dok se druga ekipa uputila suprotnim pravcem po jednu trudnicu.
"Na sreću prilikom povratka u pravcu prema Beogradu učesnici u saobraćaju napravili su prolaz za vozilo Hitne pomoći", objasnila je Macura.
Prema njenim rečima, rešenje treba tražiti u saradnji i dogovoru pančevačkih domova zdravlja i bolnica sa Hitnom pomoći u Beogradu, kao i u kontaktima Hitne pomoći i saobraćajne policije.
Macura je istakla da Hitna pomoć ne može nekog zvučnom i svetlosnom signalizacijom da tera da se sklanja ukoliko na mostu nema dovoljno prostora, ni da ugrožava bezbednost ljudi koji se na njemu nalaze.
"Biće izuzetno urgentnih stanja da ćemo morati da vozimo osobe sa šlogom, infarktom, da se žena porađa i to je veliki problem", upozorila je Macura.
Ona je apelovala na sugrađane sa druge strane mosta kojima je neophodna hitna lekarska pomoć da budu strpljiivi, ističući da se Hitna pomoć trudi maksimalno.
Saobraćajne gužve na Pančevačkom mostu koje su nastavljene jutros zbog radova na mostu sa kilometarskom kolonom vozila nisu se smanjile ni do podneva, izjavila je dežurni dispečer Žutog taksija Dragana Đekić.
Kolona vozila se proteže od skretanja za Borču do Bulevara Despota Stefana, rekla je Đekić, koja ne očekuje da se gužve smanje ni narednih dana sve dok se ne okončaju radovi.
"Putevi Srbije" saopštili su ranije da je zbog hitne i neodložne intervencije na prilaznoj konstrukciji Pančevačkog mosta delimično zatvorena saobraćajna traka iz pravca Pančeva ka Beogradu, neposredno pred isključenje za Bulevar Despota Stefana.
Saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.
"Putevi Srbije" apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja postojećim uslovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track