POD SLOGANOM RADOST DECI: Ulica otvorenog srca 1. januara u centru Beograda
Foto: Milica Jeremić

Tradicionalno u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici

POD SLOGANOM RADOST DECI: Ulica otvorenog srca 1. januara u centru Beograda

Beograd -

BEOGRAD - Tradicionalna beogradska manifestacija "Ulica otvorenog srca" koja je započeta pre više od 45 godina biće održana 1. januara u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, kao i u Skadarliji pod sloganom "Radost deci", najavili su organizatori.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare u Kući Djure Jakšića, muzički-zabavni program će se izvoditi ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari Grad, Skadarliji, kao i u mnogim beogradskim opštinama.Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović kaže da će Ulica otvorenog srca biti otvrena ispred Ateljea 212, a da će se najznačajniji deo programa odvijati na platou ispred Politike, opštine Stari Grad i Radio Beograda.

"Program je izuzetno lep i bogat", rekao je Popović, izrazivši uverenje da će Beograđani i njihovi gosti poprimiti duh optimizma koji se tradicionalno širi 1. januara.On je dodao da će prvi put, deo manifestacije odvijati na Savskoj promenadi

U glavnom programu na bini ispred Radio Beograda učestvovaće dečji hor "Čarolija", Lena Kovačević, Djura i Mornari, Beogradski duvački orkestar… Na sceni ispred zgrade opštine Stari Grad između ostalog biće odigrana novogodišnja predstava "Aladinove čarobne avanture", a mališane će na tom mestu zabavljati i mađioničari.Posetioce Skadarlije očekuje dečji hor DKC Beograd, Djura i mornari, KUD Talija, starogradske pesme, kodeks u ponašanju u Skadarliji… Milan Cerovac iz opštine Stari Grad izrazio je zadovoljstvo sloganom jer je ta opština 2017-tu proglasila godinom dece.

On je dodao da će u holu opštinske zgrade biti otvorena izložba mališana iz beogradskih vrtića "Ja sam svetlo Starog grada".Osnovno obeležje ovogodišnje "Ulice otvorenog srca" biće crveni nosići, čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć namenjena deci iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine - prihvalitlište i prihvatna stanica Beograd.

"Ulica otvorenog srca" nastala je u "Srpskoj kafani" kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.

Iz tog nesvakidašnjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuju kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanist.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track