Šteta neprocenjiva

(KURIR TV) LEDENO DOBA: Zarobljena plovila na Dunavu, obnova će trajati DVA MESECA

Beograd -

Dunav u Zemunu potpuno prekriven ledenicama, nautičari pokušavaju da spasu svoju imovina i strahuju da najgore tek dolazi, a posebno su kivni na inspektore koji ima prete milionskim kaznama

BEOGRAD - Led koji se prethodnih dana stvorio na rekama zadao je paklene muke vlasnicima splavova i čamaca. Šteta koju su pretpreli tek će se utvrditi, ali je, kako oni sami kažu, sigurno da će im za potpunu obnovu biti potrebno dva do tri meseca.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Kurir je obišao vlasnike plovila i objekata na vodi, koji se nalaze na Dunavu kod Zemunskog keja. Oni užurbano pokušavaju da spasu svoju imovinu, jer se, kako tvrde, najgore tek očekuje narednih dana. U čitav posao uključila se i velika dizalica, koja jedina može da izvuče plovila zarobljena u ledu.Većina nautičara plaća osiguranje, ali kažu da im to ne znači mnogo, jer osiguravajuće kuće uglavnom ne priznaju štetu nastalu zbog leda.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Na gubitku su i vlasnici splavova i restorana - pretpreli su velika oštećenja, a sada, kada je na snazi zabrana plovidbe, ne mogu ni da otvore svoje objekte. Inače, nemali broj nautičara kivan je na inspektore, koji su im prethodnih dana pretili kaznama zbog neadekvatnog obezbeđivanja imovine.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

U jednom od nautičarskih klubova kazali su nam da su u samo jedan od objekata na vodi uložili oko 50.000 evra, on je sada potopljen, ali im država preti kaznom i do dva miliona dinara.Jedan od alasa nam je kazao da je "na vodi" skoro četiri decenije, ali da ne pamti ovakvo stanje. Više o stanju u Zemunu pogledajte u video-snimcima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track