Najnovije vesti

BEOGRAD DOBIJA TUNEL ISPOD SAVE I DUNAVA: Evo gde će mu biti ULAZ, a gde IZLAZ
Foto: Nebojša Mandić

Broj automobila u centru biće manji za 14 odsto

BEOGRAD DOBIJA TUNEL ISPOD SAVE I DUNAVA: Evo gde će mu biti ULAZ, a gde IZLAZ

Beograd

BEOGRAD - Tunel, koji će počinjati kod sadašnje autobuske stanice, a izlaziti kod Pančevačkog mosta, trebalo bi da omogući da se u centru grada smanji broj automobila za 14 odsto, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

"Prvi veliki projekat koji će omogućiti da u centru grada ima što manje automobila je tunel između Save i Dunava i taj tunel bi trebalo da smanji broj automobila u centru grada za skoro 14 odsto", rekao je Vesić.

 

Vesić kaže i da se radi na tome da se centar grada pretvori u pešačku zonu između Zelenog venca, Ulice braće Jugovića, Pariske, uključujući i Kosančićev venac, kao i da postoji plan da se tu izgradi nekoliko garaža.Kako je naveo, u narednih nekoliko meseci nadogradnjom garaže na Obilićevom vencu dobićemo još 250 mesta, a vrlo brzo kreće izgradnja garaže "Studentski trg" sa novih 950 mesta.

 

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Centar grada treba da postane mesto za pešake i bicikle kao i u drugim evropskim prestonicama", kaže gradski menadžer.Podseća da radovi na Slaviji idu po planu i biće završeni početkom maja, kada Slavija biti prohodnija za saobraćaj, a istovremeno će se raditi Ruzveltova ulica i park između Slavije i Ulice kralja Milutina, gde će biti centralno mesto za spomenik Dimitriju Tucoviću.

 

Vesić kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast startovala, primećuje, bila su tri projekta."Taj trend će se nastaviti kako bi Beograd bio bolje mesto za život, bez obzira na to da li neko živi u centru grada ili na njegovoj periferiji", zaključio je Vesić.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Mere za bolju naplatu prevoza

 


 

(Tanjug/Pink)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...