Vračarskom vrtiću "Mića i Aćim" vraćen stari sjaj
Foto: Beoinfo

Vračarskom vrtiću "Mića i Aćim" vraćen stari sjaj

Beograd -
Ovaj objekat namenski je građen 1978. godine i od tada, osim redovnog održavanja, nije bilo značajnijih popravki

BEOGRAD - Grad Beograd i Sekretarijat za dečju zaštitu finansirali su kompletnu adaptaciju vrtića "Mića i Aćim" u Bjelanovićevoj na Vračaru. Ovaj objekat namenski je građen 1978. godine i od tada, osim redovnog održavanja, nije bilo značajnijih popravki.

Prema rečima Emilije Đurđević, direktorke Predškolske ustanove "Vračar", rekonstrukcija vrtića podrazumevala je kompletne građevinsko zanatske radove, sanaciju elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije, spoljašnje uređenje zgrade, dvorišta i ograde, kao i nabavku novih i savremenih mobilijara.

- Zbog bezbednosti dece vrtić je bio zatvoren tokom radova, a deca su bila raspoređena u okolne objekte, kao i kompletna oprema. Ovom prilikom se zahvaljujemo roditeljima na saradnji i razumevanju, školama na Vračaru koje su bile privremeni domaćini našim predškolcima, kao i gradu Beogradu koji je proteklih godina značajno poboljšao uslove boravka dece u našim vrtićima - rekla je Emilija Đurđević i dodala da u njihovih 17 objekata boravi ukupno 2.030 mališana.

Vrtić "Mića i Aćim" poznat je po brojnim kreativnim radionicama i različitim sportskim aktivnostima u kojima zajedno učestvuju vaspitači i deca, a neretko i roditelji. S toga je ovaj objekat već godinama unazad i jedan od najtraženijih na konkursima za upis dece.

- U našem vrtiću trenutno boravi 293 mališana, tako da su naši kapaciteti trenutno popunjeni. Roditelji su zadovoljni što je posle obimne rekonstrukcije naš vrtić zasijao u punom sjaju, a deci se posebno sviđa kako je uređeno dvorište, nove klacalice, ljuljaške i penjalice - istakla je Dragutinović.

Da podsetimo, grad Beograd je od 2008. godine finansirao obnovu 86 vrtića. U narednom periodu planirana je kompletna rekonstrukcija i adaptacija voždovačkih vrtića "1.001 radost" i "Ciciban", a privode se kraju i obimni radovi na rakovičkom vrtiću "Dolores" u Milice Srpkinje 32, dok će zvezdarskim mališanima u septembru biti na raspolaganju i kompletno rekonstruisan vrtić "Čigra" u Ustaničkoj ulici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track