BAKA MLADENKA ŽIVA SE PREPALA: Strujomer joj poludeo! Dobila 30 puta veći račun za struju!
Foto: Zorana Jevtić

Greška ispravljena, brojilo zamenjeno

BAKA MLADENKA ŽIVA SE PREPALA: Strujomer joj poludeo! Dobila 30 puta veći račun za struju!

Beograd -

BEOGRAD - Beograđanka Mladenka B. (69) dobila je januarski račun za struju čak 30 puta veći od prethodnog, decembarskog.

- Iako je od februara prošle godine sve do sada moje brojilo bilo faktički zamrznuto, što nije moja greška, ja sam dobijala račun za struju u proseku od oko 1.000 dinara, jer u stanu niko nije ni živeo proteklih meseci, osim januara. U januaru smo koristili grejanje svega 12 dana - TA peć i povremeno jedan radijator zbog ekstremno niskih temperatura, da bi mi stigao račun od 33.218 dinara. Naime, konačna statistika pokazuje da sam u januaru ove godine potrošila 524,61 odsto više struje nego u istom mesecu prošle godine, a 422,10 odsto više u odnosu na prosečnu potrošnju u domaćinstvima u Srbiji u istom mesecu prethodne godine. Kako je to moguće? Stvarno mi nije jasno - čudi se ona i napominje:

- Dakle, ispada da smo prošli mesec potrošili 2.386 kilovata, od toga 2.242 u višoj tarifi, a 144 kilovata u nižoj. Da bi po onome što sam proračunala shvatila da mi je naplaćeno dodatnih 296 kilovata obračunatih po nižoj tarifi u odnosu na stanje koji se odnosi na prethodnih 10 meseci.

Prema njenim rečima, bila je totalno u šoku kada je dobila račun od 35.000 dinara.- Nisam mogla da verujem rođenim očima šta me snašlo - kaže baka Mladenka.Stigla ispravka računa, brojilo zamenjeno

Mladenki B. je korigovan račun za januar 2017. godine i poslat je ispravan račun na kojem je utvrđeno da kupac ima preplatu od 23, 92 dinara i nema dug. Brojilo je zamenjeno, a staro je prosleđeno u licenciranu laboratoriju na ispitivanje.

(Alo)

BONUS VIDEO:

UKRATKO SA RATKOM FEMIĆEM U 5 DO 5: Pričamo o milijardama a ljudi nam umiru od hladnoće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track