KIJEVO KANALIZACIJU DOČEKALO POSLE 60 GODINA: Mali obišao izgradnju nove mreže
Foto: Beoinfo

Svečano otvoreni radovi

KIJEVO KANALIZACIJU DOČEKALO POSLE 60 GODINA: Mali obišao izgradnju nove mreže

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Borivoja Milojevića u Rakovici.

Događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, državni sekretar MUP-a Milosav Miličković i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić.

Siniša Mali je rekao da je danas, nakon 60 godina, počela izgradnja kanalizacije u naselju Kijevo u Rakovici, a po reakcijama ljudi ovog dela grada, to je prava stvar za njih u ovom trenutku.

– Želja nam je da kvalitet života u svim delovima grada Beograda bude jednak, bez obzira na to u kom delu grada žive. To je politika od koje nećemo odustati. Borićemo se za svaki kilometar vodovodne i kanalizacione mreže, kao i asfalta. Ove godine će Rakovica biti veliko gradilište. Završavamo kanalizacionu mrežu u vrednosti od 35 miliona dinara, radićemo gotovo šest kilometara novog asfalta, u junu otvaramo novi dom zdravlja, sredinom marta polažemo kamen temljac za veliki ritejl park na mestu nekadašnje fabrike „Rekord”. Od zapuštenog dela Rakovice pravimo nešto lepo i novo, na taj način pokrećemo građevinsku industriju i zapošljavamo ljude sa ove opštine – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, sve to je deo velikog plana da do 2025. godine svako domaćinstvo u Beogradu ima priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

– Prošle godine smo uradili 18 kilometara kanalizacione mreže i 110 kilometara vodovodne mreže, a očekuje nas još 250 kilometara primarne i 750 kilometara sekundarne kanalizacione mreže, kao i 400 kilometara sekundarne i 180 kilometara primarne vodovodne mreže. Uz to će biti urađeno i 25 crpnih vodovodnih i kanalizacionih stanica, 14 postrojenja za prečišćavanje voda – precizirao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić zahvalio je Gradu Beogradu na pomoći i pažnji koju pruža građanima te opštine.

– Sve napore koje ulažemo u izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, ali i asfaltiranje ulica, ne bismo realizovali bez pomoći grada. Naš zadatak je da osluškujemo potrebe građana. Rezultati svega toga su vidljivi, uskoro kreće izrada kanalizacije u naselju Sunčani breg, sledeće godine u naselju Miljakovac 3 imamo projekte, a finansijska situacija je sve bolja – naveo je Kocić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja