(VIDEO, FOTO) DECA ZA PRIMER: Mališani dali džeparac za izgradnju crkve brvnare na Avali

Završetak izgradnje hrama Svetog despota Stefana Lazarevića

(VIDEO, FOTO) DECA ZA PRIMER: Mališani dali džeparac za izgradnju crkve brvnare na Avali

Beograd -

Deca su "Svratištu" predala vrednu donaciju u obući i odeći za male beskućnike o kojima se brine ova organizacija, a koju su sakupili i poslali naši sunarodnici iz Beča

Deca za primer!

Mališani članovi Pravoslavnog sportskog društva "Sveta Srbija" odvojili su deo svog džeparca kako bi pomogli završetak unutrašnjih radova crkve brvnare na Avali posvećene Svetom despotu Stefanu Lazareviću.

- Takođe, deca su pošla i do "Svratišta" gde su predala vrednu donaciju u obući i odeći malim beskućnicima o kojima se brine ova organizacija, a koju su sakupili i poslali naši sunarodnici iz Beča - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer "Svete Srbije".

Oko 150 mališana, članova PSD "Sveta Srbija" posetilo je i spomen park Jajinci ispod Avale.

Svi prisutni su imali priliku da čuju više nego potresnu istorijsku retrospektivu događaja sistematskog vršenja ekzekucije nad nedužnim civilima srpske nacionalnosti i drugih nacionalnih manjina za vreme Drugog svetskog rata.

Ono što je kod svih izazvalo veliko zaprepašćenje je istorijski podatak da je broj žrtava na ovom stratištu veći od 80.000.

Svoj put mladi sportisti su nastavili prema fudbalskom terenu FK ”Napredak”.

U sinergiji trenera Svete Srbije, domaćina, roditelja i prijatelja na fudbalskom terenu su postavljeni sportski rekviziti za odbojku, fudbal, atletiku i ostale sportove.

Neposredni povod ovog sportskog segmenta bilo je osnivanje nove fudbalske sekcije krovne organizacije PSU ”Sveti Srb i ja” i njenog projekta Pravoslavnog sportskog društva ”Sveta Srbija”.

Ovu novoformiranu filijalu fudbalske sekcije od nedelje 9. aprila vodiće treneri Marko Popović i Branislav Mićanović.

Da je akcija uspešno okončana, govori i podatak da je porodica Svete Srbije bogatija za 25 malih sportista koji će na ovim terenima u buduće učiti i usvajati znanja iz fudbalskih veština.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track