SPASOVDAN SLAVA BEOGRADA: Mošti Despota Stefana prvi put ulicama grada
Foto: Stefan Jokić

Skupština grada

SPASOVDAN SLAVA BEOGRADA: Mošti Despota Stefana prvi put ulicama grada

Beograd -

BEOGRAD - Mošti Despota Stefana Lazarevića biće prvi put prenete ulicama Beograda tokom litije povodom Spasovdana - slave grada, 25. maja, najavljeno je danas u Skupštini grada.

Predsednik Pravoslavno-sportskog društva "Sveta Srbija" Dimitrije Stikić kazao je da će prvi put na litiji učestvovati učenici od petog do osmog razreda 30 osnovnih škola iz opština Palilula i Čukarica.

"Očekujemo od 1.000 do 2.000 dece na ovogodišnjoj litiji. To su naši najbolji djaci... i time ćemo promovisati i znanje na gradskoj slavi", kazao je Stikić i dodao da će deca biti dovedena i vraćena gradskim prevozom i imati slobodan dan u školi.

On je kazao da će se deca tokom slave "družiti sa poznatim ličnostima - Željkom Vasićem, Nevenom Božović, Nkolom Rokvićem, Slobodanom Trkuljom".

O ceremoniji su govorili i starešina Vaznesenjske crkve Arsenije Arsenijević i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović koji je kazao da je "slava povod i vreme za napredak i blagostanje".

Dok u četvrtak od 11 do 14 časova bude prolazila verska povorka, zatvaraće se ulice Admirala Geprata, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije, Kneza Mihaila, Pariska, Kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Kraljice Natalije, Dobrinjska i na kraju ponovo Admirala Geprata.

Načelnik Odeljenja gradske uprave za saobraćaj Aleksandar Mihailović je upozorio vozače da će biti odneta vozila koja u to vreme budu parkirana u tim ulicama. biće prvi put prenete ulicama Beograda tokom litije povodom Spasovdana - slave grada, 25. maja, najavljeno je danas u Skupštini grada.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko će od utorka voditi BIA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track