GRADSKI ZAVOD: Ima dima u Vinči, ali nema zagađenja u Beogradu
Foto: Dragan Kadić

SITUACIJA POD KONTROLOM

GRADSKI ZAVOD: Ima dima u Vinči, ali nema zagađenja u Beogradu

Beograd -

BEOGRAD - Gradski zavod za javno zdravlje saopštio je da, zbog sporadične pojave dima u Beogradu s deponije u Vinči, nije konstatovano povećano prisustvo zagađujućih materija, ugljen monoksida, azota i sumpor dioksida u vazduhu.

Taj zavod je naveo i da neprekidno prati koncentraciju zagađujućih materija u vazduhu i da je posebna pažnja usmeren na naselja Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi ćuprija, Karaburma i na delove Krnjače, Koteža i Borče.

(FOTO) SMRAD GUŠIO BEOGRAĐANE: Ugašen požar na deponiji u Vinči!

"Primećen je blag porast koncentracije suspendovanih čestica manjih od 10 mikrona, ali je koncentracija ovih zagađujućih materija i dalje ispod granične vrednosti za period usrednjavanja od 24 sata", navodi se u saopštenju.

Zavod je precizirao da "neprekidno prati koncentraciju zagadujućih materija u vazduhu na široj teritoriji Beograda, s posebnim osvrtom na situaciju u vezi sa sporadičnom pojavom emisije dima sa deponije Vinča".

Na deponiji u Vinči 18. maja je izbio požar koji su vatrogasci gasili dva dana, i zatrpavajući delove deponije zemljom, a dima je i jutros bilo ponegde u Beogradu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track