NASTAVAK PROTESTA U OŠ SVETOZAR MILETIĆ: Do petka prazne učionice
Foto: Marina Lopičić

još nema rešenja

NASTAVAK PROTESTA U OŠ SVETOZAR MILETIĆ: Do petka prazne učionice

Beograd -

NI posle sastanka ministra prosvete Mladena Šarčevića sa roditeljima đaka OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu, koji školsku godinu nisu započeli, protestujući zbog smene dugogodišnjeg direktora Miroljuba Mosurovića, rešenje se ne nazire. Ministar ne odustaje od smene, a roditelji od vraćanja na stanje pre razrešenja, i tvrde da do kraja ove nedelje neće slati decu na nastavu.

foto: Marina Lopičić

Prema rečima ministra Šarčevića, odluka o smeni zasnovana je na propustima, a roditeljima je ukazao na "njihovu težinu".

- Ne mogu da stignem u svaku školu i proverim svaku situaciju, već se oslanjam na alate koji su mi na raspolaganju. - rekao je Šarčević. -

Zapošljavanje van konkursa otvorilo je mnogo prostora za manipulacije. Ako svaka škola manipuliše sa tri radna mesta, mi imamo problem celog sistema.

Roditelji učenika zemunske škole ne spore da su sa ministrom imali konstruktivan razgovor i tvrde da su mu naglasili da novi v. d. direktora nema podršku kolektiva, kao i da ne postoji školski odbor.

foto: Marina Lopičić

- Komunikacije zaposlenih, kao i Saveta roditelja, sa v. d. direktora nema, tako da je organizacija nesmetanog rada u školi trenutno gotovo nemoguća - objašnjavaju roitelji.

- Do petka deca sigurno neće kretati u školu, a dalji potezi biće dogovoreni u skladu sa odgovorom Ministarstva prosvete.

U ovoj školi od početka školske godine nastavu pohađaju samo prvaci, a radi i produženi boravak.

(Kurir.rs/Večernje novosti, M.LJ.P)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track