TOPLI RADIJATORI OD SUBOTE? Svi iščekuju grejanje, a pod ovim uslovom će početi pre 15. oktobra!
Foto: Shutterstock

TOPLI RADIJATORI OD SUBOTE? Svi iščekuju grejanje, a pod ovim uslovom će početi pre 15. oktobra!

Beograd -

Iako će zvanična grejna sezona početi 15. oktobra, zbog hladnih dana koji dolaze radijatori bi mogli da budu topli nekoliko dana ranije.

- Ako između 1. i 15. oktobra u prognozi za sledeći dan bude predviđeno manje od 12 stepeni, radijatori će biti topli - obećao je nedavno prvi čovek “Beogradskih elektrana” Goran Aleksić.

Prema rečima Branka Bijelića iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, pad temperature se tek očekuje.

- Iako se mnogi žale na nagli pad temperature, zahlađenje se tek očekuje. Najhladniji dani biće od 7. do 10. oktobra, kada će najniža dnevna temperatura biti od sedam do devet stepeni, a najviša dnevna od 14 do 18. Između 8. i 9. oktobra očekuje se dnevna temperatura od oko 12 stepeni - istakao je Bijelić.

Prema poslednjoj prognozi, RHMZ za subotu najavljuje minimalnu temperaturu od devet stepeni, maksimalnu od 13, što znači da bi po slovu gradskog pravilnika radijatori u Beogradu morali da budu - topli!

U Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, tačnije u njenom članu 43 jasno stoji:

"U periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila od 3. maja objekti će se grejati u dane za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temepraturu 12 stepeni Celzijusove skale ili nižu".

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Jelena Marjanović znala da će biti ubijena?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track