DSS: Gondola na Kalemegdanu sumnjiv projekat
Foto: Fonet/Marija Oković

KOME TO TREBA

DSS: Gondola na Kalemegdanu sumnjiv projekat

Beograd -

Gondola između kalemegdana i Ušća, na čemu inistira koalicija oko SNS narušiće izgled Kalemegdana, jer će na istorijsko nasleđe tog prostora biti postavljeni visoki metalni stubovi i žičara sa nizom od preko trideset plastičnih kabina, upozorava Demokratska stranka Srbije.

Kako DSS navodi u saopštenju, gondola je još jedna prilika da se ukrade novac poreskih obveznika.

foto: Youtube Printscreen

“SNS je za gondolu namenio 15 miliona evra iz republičkog i gradskog budžeta. Poređenja radi, za gondolu na Zlatiboru koja je dužine 9 kilometara (devet puta duža) i ima 55 kabina, izdvojeno je 13 miliona evra.

Kalemegdanska gondola ne bi smela da košta više od 2 miliona evra”, ističe DSS i ppostavlja pitanje kome ide razlika od 13 miliona evra?

Umesto gondole DSS predlaže da se u Beogradu konačno stane na put novobogataškom ukusu i da se između Ušća i Kalemegdana izgradi pešačko-biciklistički most, koji bi se uklopio u postojeću ambijentalnu celinu.

„Tako bi se uspostavio svojevrsni Beogradski koridor kulture imajući u vidu muzeje sa obe strane reke, kao i ideju DSS da se na Ušću napravi zgrada Beogradske opere”, dodaje DSS.

foto: Beta/Miloš Miškov

Na argumentovanu kritiku izgradnju gondole Kalemegdan-Ušće, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je Demokratskoj stranci Srbije (DSS) odgovorila ustaljenim manirom funkcionera SNS, iznošenjem neistina, saopštila je danas DSS.

To je učinila tvrdnjom da “dok su bili na vlasti gondola im je bila dobar projekat, ali ga nisu realizovali jer su bili zainteresovani samo da napune džepove“, navodi DSS u saopštenju.

Navodeći da se DSS zalagala za gradnju gondole dok je učestvovala u gradskoj vlasti, pa projekat nije realizovala, Zorana Mihajlović je izrekla ordinarnu laž, ističe DSS.

U saopštenju se ističe da se Demokratska stranka Srbije nikada nije zalagala za ostvarivanje tog besmislenog, kulturološki i ekonomski štetnog projekta.

DSS podseća Zoranu Mihajlović da je DSS 2015. godine raskinula koaliciju sa SNS i istupila iz gradske vlasti, pa njena tvrdnja o „punjenju džepova“ pojedinaca može da se odnosi samo na davno isključene članove DSS koji su i danas gradski funkcioneri, sada kao članovi i partneri SNS.

foto: Kabinet predsednice Vlade Srbije

Time je članica Predsedništva SNS optužila beogradsku vlast sopstvene stranke za korupciju i potvrdila da je „punjenje džepova“, za koje Zorana Mihajlović tvrdi da je postojalo, dobra preporuka za partnerstvo sa Srpskom naprednom strankom u gradskoj vlasti, ističe DSS u saopštenju.

(Kurir.rs/Danas/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) O OVOME SU RAZGOVARALI VUČIĆ I MIČEL!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja