POSLE PISANJA KURIRA IZVOĐAČ RADOVA O SVOM TROŠKU SREĐUJE PLATO: Počela popravka oštećenja na Slaviji
Foto: Vladimir Šporčić

ukoliko ne završe posao grad će angažovati drugu firmu

POSLE PISANJA KURIRA IZVOĐAČ RADOVA O SVOM TROŠKU SREĐUJE PLATO: Počela popravka oštećenja na Slaviji

Beograd -

Radovi na otklanjanju nastalih oštećenja koja su se pojavila na platou na Slaviji počelu su danas, a Grad Beograd neće imati nikakvih finansijskih posledica popravke.

Ekipa Kurira je danas na terenu zatekla radnike koje su skidali površinski sloj betona.

foto: Vladimir Šporčić

- Prethodni sloj je popucao jer je negde bi tanak, a negde jer je rađeno po mokrom vremenu pa se nije lepo sušilo. Imamo rok od 60 dana da sve ovo završimo i daćemo sve od sebe da ovo uradimo najkavalitetnije - rekli su nam radnici koji rade na otklanjanju oštećenja.

foto: Vladimir Šporčić

Prema rečima gradskog sekretara za investicije Luke Petrovića izvođač radova je u obavezi da o svom trošku otkloni sva oštećenja, jer i snosi odgovornost za to.

foto: Vladimir Šporčić

Kako je precizirao, najpre će se porušiti ono što nije kvalitetno urađeno, a posle toga će se krenuti po metodologiji kako bi plato izgledao onako kako treba da izgleda.

foto: Vladimir Šporčić

- Prvo će se raditi deo platoa kod Narodne banke Srbije i Ulice kralja Milana. Radovi predvidaju skidanje sloja polimer-betona koji se odvojio, zatim saniranje i ponovo ugradivanje, poštujuci sve metodološke standarde kako se ne bi desilo da se oštecenja ponovo pojave. Firma „Ratko Mitrovic" izvodi radove na otklanjanju oštecenja o svom trošku, jer je grad na osnovu ugovora zašticen bankarskom garancijom za dobro izvršenje posla - stakao je Petrovic, koji je izrazio uverenje da ce izodac u celosti ispoštovati sve propisane standarde kvaliteta.

foto: Vladimir Šporčić

(Kurir.rs/J. Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track