Najnovije vesti

U SUBOTU SU ZADUŠNICE: Automobilom na groblje tek posle 15.30 sati
Foto: Dragana Udovičić

Koristite gradski prevoz

U SUBOTU SU ZADUŠNICE: Automobilom na groblje tek posle 15.30 sati

Beograd

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i groblju Nova Bežanija obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom koja će ih besplatno prevoziti 

BEOGRAD - JKP „Pogrebne usluge” apeluju na sugrađane da na Zadušnice u subotu, 26. maja, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz za odlazak na groblje.

 

Na svim grobljima u subotu neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15.30 časova. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15.30 do 19 časova.

foto: Kurir

Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju na snazi je potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice. U nedelju, 27. maja, kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 7 do 19 časova, osim na Novom groblju, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

 

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i groblju Nova Bežanija obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice će posetiocima biti na usluzi i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”. Javno komunalno preduzeće „Pogrebne usluge” apeluje na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike.

foto: Kurir/Ilustracija


Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i pritiska može doći do pada i povređivanja prisutnih lica.

Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

 

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Dragana Udovičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...