RADOJIČIĆ: Važne odluke za bolji kvalitet života Beograđana
Foto: Beoinfo

usvojen rebalans budžeta

RADOJIČIĆ: Važne odluke za bolji kvalitet života Beograđana

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da su na današnjoj sednici Skupštine grada donete značajne odluke koje će uticati na bolji kvalitet života građana.

Kao neke od tih odluka, Radojičić je naveo usvajanje reblansa budžeta, koji je, istakao je, ujednačen, realan i stabilizacioni.

"Rebalans predvija dalji razvoj planiranih projekata. Nastavljamo trend iz prethodnog perioda, racionalno trošimo novac", rekao je Radojičić novinarima u Skupštini grada.

Istakao je da mu je posebno značajno što su neke od odluka donete jednoglasno i što su odbornici vlasti i opozicije imali ujednacene statvove.

Jedna od tih odluka je i da kompanije koje istaknu naziv na ćirilici, a zakupci su poslovnog prostora čiji je vlasnik Grad Beograd, dobiju popust od pet odsto na zakup.

Radojičić je dodao i da su se svi odbornici saglasili da je odlična inicijativa da porodilje dobiju 30.000 dinara za treće dete, uz novčanu pomoć koju već dobijaju od grada.

Takođe, za kompanije koje budu ulagale više od 50 miliona evra, gradonačelnik će određivati radnu grupu koja će im pomagati u realizaciji investicije.

"Time će se stimulisati ljudi da ulažu novac u Beograd", rekao je Radojičić.

Takođe, kao važne tačke naveo je i odluke o podizanju spomenika patrijarhu Pavlu i osnivačima srpske košarke.

"Na taj način ćemo ostaviti obeležje ljudima koji su zadužili Srbiju i našu istoriju", rekao je Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track