VUČIĆ POZVAO GRAĐANE SRBIJE DA POGLEDAJU PRVU ZGRADU U BEOGRADU NA VODI: Ovo je novi dragulj Srbije, ovakve projekte moramo da radimo po drugim gradovima
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

veliki projekat

VUČIĆ POZVAO GRAĐANE SRBIJE DA POGLEDAJU PRVU ZGRADU U BEOGRADU NA VODI: Ovo je novi dragulj Srbije, ovakve projekte moramo da radimo po drugim gradovima

Beograd -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane Srbije da dođu i pogledaju prvu zgradu u okviru projekta "Beograda na vodi", naglasivši da ovakvi projekti moraju da se rade i u drugim gradovima Srbije.

Vučić je, povodom useljavanja prvih stanara, kazao da je srećan i ponosan, što su težak rad, vera u sebe i Srbiju pobedili nerad, sve one koji su kao i uvek govorili samo loše ne želeći da se našem gradu dogodi nešto dobro.

"Ne znam što su svi toliko škrti da kažu da je ovo lepo. Pozivam građane da dođu i vide kako izgleda veličanstveno. Da vide koliko zelenila ima, kako su uređeni putevi i ulice, a neki su se radovali požarima, sprečavali ovo po svaku cenu", naglasio je on.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je rekao da je ovo novi dragulj Srbije i da ovakve projekte moramo da radimo u Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Subotici, u mnogim drugim gradovima.

"Ponosan i srećan sam jer smo uradili jednu od mnogih stvari koje smo rekli da ćemo uraditi. Nedaleko odavke su Muzej savremene umetnosti, Narodni muzej, sve što neko nije radio poslednjih 15 godian mi smo uradili. Rezultat je tu", rekao je Vučić.

Kako je primetio, nerad i neradnici imaju mnogo pomoćnika i uvek je lako kritikovati one koji rade, ali oni i pobeđuju.

Važno je zato da verujemo u sebe, radimo naporno i rešavamo najteže političke probleme, dodao je, poručivši da će upravo neizbegavanje rešavanja problema doneti nove rezulate za našu zemlju.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je rekao, najviše stanova kupili su Srbi iz dijaspore, te da će ovakvi projekti da ih vrate u svoju zemlju.

"Ono što je najvažnije je da budemo jedinstveni, da imamo rast od 4 odsto ove, i dogodine preko 4 odsto, a onda ćemo postati šampioni. Ako nismo šampioni u fudbalu, polako u drugim oblastima, izbijamo na prvo mesto u regionu“, naglasio je Vučić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije rekao je da je ovde radilo 1.600 ljudi, da ih je i sada gotovo hiljadu i po, ističući da je ovo najveći građevinski projekat u ovom delu Evrope, što se, dodao je, vidi i na BDP zemlje.

Odgovarajući na pitanje, dinamika radoiva će i dalje biti ista ili ubrzana, a obećao je i da će u novom šoping molu najluksuznija roba biti jeftinija nego u sličnim centrima u svetu, čime ćemo, dodao je, privući taj "ceo svet da dođe ovde".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track