GORAN VESIĆ: Izbor umetnika čini 57. Oktobarski salon najboljim do sada
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

svečano otvoren

GORAN VESIĆ: Izbor umetnika čini 57. Oktobarski salon najboljim do sada

Beograd -

BEOGRAD - Izbor umetnika koji su izložili svoje radove čini 57. Oktobarski salon najboljim do sada, kazao je Tanjugu zamenik gradonačelnika Goran Vesić, večeras u Muzeju grada Beograda neposredno pred otvaranje.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Navodeći da je prošlogodišnji salon bio najposećeniji, jer je artefakte na nekoliko lokacija u gradu videlo 17 hiljada posetilaca, Vesić je rekao da veruje će ove godine još veći broj ljudi uživati u postavci salona.

"Istina je da kvalitet prati interesovanje ljudi", kazao je Vesić, ocenivši da je kustos 57. Oktobarskog salona Gunar Kvaran, koji je direktor Muzeja savremene umetnosti u Oslu, uspeo da dovede u Beograd umetnike čije radove naša publika nije imala prilke da vidi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Pokazalo se da smo bili u pravu 2014. godine, kada je Skupština grada donela odluku da se Oktobarski salon održava bijenalno, uprkos različitim procenama i komentarima. Godinama unazad Oktobarski salon je sve više postajao nacionalna izložba i bilo je vreme da ga opet učinimo kvalitetnijim.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ovo izdanje Oktobarskog salona je manifestacija kakvu mi želimo. Sada je Oktobarac referentan i postavku izložbe čine artefakti umetnika koji do sada nisu izlagali u Beogradu", kazao je Vesić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On se zahvalio ljudima iz Kulturnog centra Beograda, gradskom Sekretarijatu za kulturu, Ministarstvu kulture i informisanja...svima koji su doprineli organizaciji Oktobrskog salona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track