MIHAJLOVIĆEVA NAJAVILA POČETAK GRADNJE AUTO-PUTA OD NOVOG BEOGRADA DO SURČINA: Radovi kreću naredne a biće gotovi 2020. godine
Foto: Zorana Jevtić

infrastruktura

MIHAJLOVIĆEVA NAJAVILA POČETAK GRADNJE AUTO-PUTA OD NOVOG BEOGRADA DO SURČINA: Radovi kreću naredne a biće gotovi 2020. godine

Beograd -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da će u 2019. početi izgradnja deonice auto-puta Novi Beograd-Surčin, kao i da 1. marta počinju radovi na deonici auto-puta na Koridoru 11 od Preljine do Požege.

"Deonicu Sučin-Obrenovac završavamo do kraja 2020. godine, odnosno početkom 2021, a sledeće godine počinjemo gradnju još jedne deonice, Novi Beograd-Surčin, u dužini od devet kilometara", kazala je tokom rasprave u Skupštini Srbije o predlozima 10 zakona čiji je predlagač Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarka je navela da će do kraja ove godine biti pušten u saobraćaj auto-put od Obrenovca do Preljine, a da već od 1. marta 2019. počinje izgradnja sledeće deonice na auto-putu koji će povezati Srbiju sa Crnom Gorom, od Preljine do Požege.

"Nije bilo jednostavno ugovoriti sve to, započeti radove, završiti sve projekte i eksproprijaciju. Ovi projekti i te kako će značiti za privredni razvoj tog dela Srbije", rekla je Mihajlović.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track