Najnovije vesti

PRAVI INDIJANA DŽONS DOLAZI U BEOGRAD: Svetski poznati arheolog Havas otkriva tajne egipatskih piramida
Foto: Reuters

nekadašnji, ali najpoznatiji direktor nacionalnog muzeja u kairu

PRAVI INDIJANA DŽONS DOLAZI U BEOGRAD: Svetski poznati arheolog Havas otkriva tajne egipatskih piramida

Beograd

BEOGRAD - O novim otkrićima oko Velike piramide i Sfinge, dugogodišnjoj potrazi za grobnicom kraljice Kleopatre i Marka Antonija, mumijama porodice kralja Tutankamona i misteriji smrti Ramzesa III...govoriće svetska zvezda arheologije Zahi (Zavi) Havas, 7. i 8. decembra u beogradskoj Operi i teatru Madleninaum, najavili su organizatori.

Havas je retko nadareni arheolog, bivši generalni sekretar Visokog saveta za starine Egipta i prvi Ministar za starine Egipta.

foto: AP

Zanimljivim predavanjima širom sveta, brojnim knjigama za široku čitalačku publiku i popularnim televizijskim dokumentarnim emisijama posvećenim staroj egipatskoj civilizaciji, dr Havas je stekao brojne pratioce širom sveta.

"Verujem da je do sada pronađeno svega 30 odsto egipatskih spomenika, a da 70 odsto još uvek leži zakopano ispod zemlje. Nikad ne znate kakve tajne pesak skriva", poznata je izjava ključara tajni drevne egipatske civilizacije.

foto: AP

Havas će na predavanju u Madleninaumu govoriti o novim otkrićima oko Velike piramide i Sfinge, dugogodišnjoj potrazi za grobnicom kraljice Kleopatre i Marka Antonija, mumijama porodice kralja Tutankamona i misteriji smrti Ramzesa III, novim grobnicama pronađenim u Sakari, otkrivanju tajnih vrata unutar Velike piramide...

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Reuters)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...