Najnovije vesti

SAVSKI MOST ODSLUŽIO SVOJE, VREME MU JE ZA PENZIJU: Biće premešten između Bloka 44 i Ade Ciganlije i evo kako će izgledati novi! DEMONTAŽA NA LETO (FOTO)
Foto: Beoinfo

služiće kao biciklistički i pešački

SAVSKI MOST ODSLUŽIO SVOJE, VREME MU JE ZA PENZIJU: Biće premešten između Bloka 44 i Ade Ciganlije i evo kako će izgledati novi! DEMONTAŽA NA LETO (FOTO)

Beograd

BEOGRAD - Glavni gradski urbanista Milutin Folić izjavio je da je beogradski Savski most odslužio svoje i da je vreme da ide u penziju.

1 / 7 Foto: Beoinfo

Most će biti demontiran i premešten između novobeogradskog bloka 44 i Ade Ciganlije, gde će služiti kao biciklistički i pešački most, rekao je za Prvu TV. "Ovaj most ne zadovoljava ni kapacitetom ni kvalitetom onome čemu treba da služi", naveo je Folić. Govoreći o rokovima, glavni gradski urbanista kaže da će se sa poslom demontaže početi na leto ili jesen javnim pozivom za izbor izvođača tog posla.

To će se u stvari dogoditi kada se završi izgradnja šina na Mostu preko Ade kako bi se stvorila alternativa za prelazak tramvaja.

foto: Beoinfo

Konkurs za novi most je završen prošle godine i po tom rešenju biće po dve kolovozne trake, tramvajske šine, biciklistička i pešačka staza, navodi Folić i kaže da će imati čak i vidikovce.

foto: Beoinfo

"U nastavku mosta biće tunel koji će povezati savski i dunavski amfiteatar, potpuno novi saobraćajni potez od Novog Beograda do Karaburme koji će centar grada rasteretiti za 11 do 14 odsto od tranzitnog saobraćaja", naveo je on.

foto: Beoinfo

Folić je potvrdio da su pronađene mine oko mosta ali da je sve to očišćeno. Izgradnja mosta, naveo je, trajaće najmanje dve do tri godine.

(Kurir.rs/TV Prva/Foto: Beoinfo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...