BEOGRAĐANIN UDOMLJAVA PSE KOJE NIKO NEĆE: Voleo bih da sve lutalice nađu svoj dom!
Foto: Privatna Arhiva

humano

BEOGRAĐANIN UDOMLJAVA PSE KOJE NIKO NEĆE: Voleo bih da sve lutalice nađu svoj dom!

Beograd -

O napuštenim, bačenim i ostavljenim životinjama se uvek govori. Kako u medijima, tako i po beogradksoj čaršiji. Na sreću, psi lutalice zahvaljujući dobrim ljudima uspevaju da pronađu novi dom. Jedan od onih koji ne mogu da prođu pored napuštene životinje je i dojučerašnji student, a sad magistar socijalnog rada i politike Marko Đedović koji je zbrinuo nekoliko životinja.

foto: Privatna Arhiva

- Obožavam životinje i jako mi je teško kada vidim da lutaju po ulici. Žao mi je jer znam da su uglavnom i gladni i žedni. Zapravo, to ne mogu da podnesem. Usvajanje je za mene uvek jedina opcija jer ljubav prosto nema veze sa rasom, cenom i sličnim stvarima. Ljubav je ljubav, neprocenjiva je i nalazi se na najneočekivanijim mestima - recimo u Prihvatilištu Draževac gde Vesna Prokopljević na pravi način vodi računa o svim životinjma koje tamo dođu sam prinašao nekoliko životinja o kojima sam počeo da se staram- kaže Đedović koji je i sa ulice uzimao lutalice.

- Doveo sam mačka u stan prošle zime jer se smrzavao ispred zgrade, pa mi ga je bilo žao. Čekali smo da se vreme malo poboljša, ali, kao što to obično biva, u tom čekanju mi smo se zavoleli i tako je mačak ostao sa mnom. Niti on želi da ide od mene, niti bih ja mogao da podnesem da ga nema - kaže nam Marko.

Njegova poruka je da svi budemo bar malo empatični prema mezimcima.

- Poruka je da udomimo one koji nemaju svoje vlasnike. Razumem da je lepo kada se slikamo za društvene mreže sa psima, mačkama i ostalim zanimljivim životinjama, ali hajde malo da pokažemo empatije i prema onima koji su ostavljeni, zaboravljeni, koji nisu vakcinisani i da im pomognemo na pravi način. Verujem da svi to možemo - zaključuje Marko.

(Kurir.rs/Lj.S. Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track