Najnovije vesti

Od sutra nove mere kontrole u gradskom prevozu
Foto: Bus Plus

Bus Plus

Od sutra nove mere kontrole u gradskom prevozu

Beograd
Biće uvedena vozila sa stalnom kontrolom, koja će moliti putnike bez uredne karte da ne ulaze u vozilo, a ona će biti jasno obeležena

BEOGRAD - Od sutra će, kako je ranije najavljeno iz "Bus Plusa", u vozilima gradskog prevoza važiti nove mere kontrole, kao i sistem ulaska i izlaska iz vozila, a kontrolori će, kao i do sada, putnicima bez uredne karte izdavati opomene i doplatne karte.

Građani će ubuduće, uz asistenciju kontrolora, ulaziti u vozila samo na vrata obeležena za tu namenu, a nove mere predviđaju ulaz na prednja i zadnja vrata i izlaz na srednja na linijama u integrisanom tarifnom sistemu 1 (ITS1), ulaz samo na prednja vrata na svim okretnicama (ITS1 i ITS2) i ulaz samo na prednja vrata, a izlaz na ostalim u ITS2.

Uvođenje novih oblika kontrole podrazumeva i to da će kontrolori koordinatori usmeravati putnike, pomagati im da nove mere prihvate i moliti sve putnike bez vozne karte da napuste vozilo.

Biće uvedena vozila sa stalnom kontrolom, koja će moliti putnike bez uredne karte da ne ulaze u vozilo, a ona će biti jasno obeležena.

U autobusima i trolejbusima na linijama 16, 17, 23, 29, 40, 41, 47, 73, 88, 95 i 511 kontrola će biti stalna, a kontrolori će biti raspoređeni na Zrenjaninskom putu, Karaburmi, Smederevskom putu, Avalskom putu, Ibarskoj magistrali, Obrenovačkom putu, Autoputu, Surčinskom putu, Batajničkom drumu, Brankovom mostu i Pet solitera na Banjici.

Uoči početka druge faze rada, u okviru koje će biti uvedene nove mere kontrole, kao i obeležena vrata za ulazak, odnosno izlazak iz vozila, iz "Bus plusa" su se, kako piše na njihovom sajtu, izvinili svima koji su proteklih dana dobijali nepotpune informacije o novim merama koje stupaju na snagu od 15. jula i poručili da nema govora da će bilo ko biti kažnjen na način koji je pominjan.

"Odluka o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda dovela je do zabune o visinama kazni koje donosi sudija za prekršaje. Nema govora da će bilo ko na taj način biti kažnjen i mi smo hitno postupili da ovu, pre svega, nepreciznu meru promenimo i preciziramo. Kao i do sada, kontrolori će u okviru nadležnosti putnicima bez uredne karte izdavati opomene i doplatne karte", objašnjeno je iz "Bus plusa".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...