Najnovije vesti

Vesić: Grad ima dovoljno soli, opozicija širi lažne vesti
Foto: Sonja Spasić

Zamenik gradonačelnika Beograda

Vesić: Grad ima dovoljno soli, opozicija širi lažne vesti

Beograd
10:08h

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da grad ima dovoljno industrijske soli za ovu zimu i da je 122 kamiona "Beograd puta" čistilo ulice prvog prioriteta jutros do 8 sati, a da se od tada čiste ulice drugog prioriteta.

Vesić je kazao da radnici gradskih službi rade tri dana u smenama od po 12 sati kako bi grad funcionisao uprkos snegu koji je napadao.

foto: Sonja Spasić

"Gradski saobraćaj funkcioniše normalno. Skraćeno su vozile samo linije 404 i 507 gradskog saobraćaja. U jednom trenutku su se 52, 53 i 56 okretale na Savskom trgu umesto na Zelenom vencu, ali i to smo rešili jutros oko 7 sati", rekao je Vesić za tv Pink.

On je kazao da postoje zastoji na pojedinim linijama gradskog saobraćaja i dodao da se to uvek događa kada pada sneg, jer postoje "nizbrdice i uzbrdice u gradu".

"Juče je 1.800 radnika čistilo trotoare, prilaze bolnicama, vrtićima, školama i autobuskim stajalištima. Danas je 950 radnika na ulici", rekao je Vesić.

foto: Sonja Spasić

Vesić je kazao da je 2012. godine, tokom vlasti bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, bila proglašena vanredna situacija u gradu, te da su "građani za dnevnicu od 11.000 dinara čistili lopatama grad".

"Tadašnja opozicija reč nije rekla protiv Đilasa, jer svi su znali da je u pitanju elementarna nepogoda i niko nije pokušavao da profitira na tome. A danas Dragan Đilas koristi sneg kako bi zaradio neki politički poen", rekao je Vesić.

foto: Sonja Spasić

Vesić je kazao da je SzS juče izdao lažno saopštenje da grad nema dovoljno soli kako bi se borio sa poledicom, te da grad ima 1.380 tona soli, da će 100 tona stići danas, a 600 tona sutra. "Imamo više nego dovoljno soli da bismo izašli na kraj sa zimom, jer mi smo ozbiljna lokalna samouprava koja planira svoj rad", rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Sonja Spasić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...